Долев спира спортна площадка, петняла чистото име на ГЕРБ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
17:23 / 31.08.2010
3857
Със спешна заповед Александър Долев ще спира утре строителството на разбунилата духовете спортна площадка на ул. "Трети март" в Кючука.

"Бързам, докато съм още кмет, че ако оставя работата за вдруги ден, когато Славчо Атанасов се връща от болнични, ще го обвинят, че ВМРО действа напук на ГЕРБ", обясни временно изпълняващият длъжността пред репортер на Plovdiv24.bg

Разпоредената от него пълна проверка констатирала сериозни нарушения. Фирмата имала одобрен проект, но не и разрешение за строеж, а само право за поставяне на преместваемо съоръжение. Междувременно щял да сезира и РДНСК за незаконното строителство.

Сагата около площадката продължава с пълна сила. След обществения натиск на около 1000 съкварталци, нежелаещи под носа си спорт под наем, председателят на Общинския съвет Илко Илиев внесе предложение за разтрогване на договора, сключен с избраната в открит конкурс фирма. 

На две поредни сесии то не мина, макар възмутените граждани да плашеха с живи вериги и неподчинение, с развалени яйца и домати, търкулната бе дори политическата интрига и целият град разбра, че безкомпромисната спрямо местното управление доц. Павлина Кацарова е майката на младия предприемач. "Атаката е политическа", накратко коментира тя. След като третия път съветниците събраха заветните 26 гласа, договорът трябваше да бъде разтурен, но областният прати решението в съда като незаконосъобразно.

Съседи на протестиращите пък окачествиха пред репортера на  Plovdiv24.bg "бунта" като дирижиран, на мнозина всъщност щяло да им е драго да има спретната спортна площадка до блока им, но смелостта им се ограничила дотам, че не се поддали на поканите да се включат към протестната подписка.

Според временния кмет Долев пък действията и на Иван Тотев, и на Кацарова, и на шефа на РДНСК Димитър Кацарски били политически неправилни, защото петняли името на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Като гербаджия № 1 в Пловдив, именно той щял да спаси честта на любимата му партия и отново пресметна на пръсти, че като софиянец осем пъти все за ГЕРБ е гласувал и никой под тепетата не можел да се мери с него със своите четири пъти.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 17
Днес: 8


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).