Христо Стоичков: На терена трябва да сме като братя!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
12:08 / 01.09.2006
1256
Националният селекционер Христо Стоичков даде обширно интервю за радио "Гонг" два дни преди първия мач от квалификационна група "G" за Евро 2008 срещу Румъния.

Той сподели очакванията си за двубоя, както и увереността за началото на новата кампания.

"Очакваме спокойствие. Момчетата знаят стойността на този двубой. Предните квалификации започнахме с победа, сега пак ще се стремим към същото. Една победа винаги дава спокойствие на старта. Футболистите са по-уверени, че в тези квалификации ще успеем", заяви Стоичков.

"Има стъпки само напред. Никога не съм гледал назад. Не е коректно. Ако един спортист мисли само за напред, ще успее. Отборите в България направиха една голяма крачка. И Левски в Шампионската лига, и ЦСКА, Литекс и Локо (Сф) в УЕФА. Има едно голямо израстване в отделни футболисти в отбори като Славия, Локо (Пд), Ботев (Пд). Играчи като Сашо Тунчев, Калоян Караджинов израстнаха много", допълни Камата.

"Самите футболисти не мислят за повече пари, затова израстват. Самите те осъзнават, че не всичко в този живот е пари, а и авторитет. Вече се плаща за свършена работа. Не вярвам хора като Батков, като Божков, като Ганчев и Гигов да не плащат за свършен труд. В тази връзка само с един разговор между капитана на националния отбор и Боби Михайлов бе решено това за премиите", коментира Ицо.

Относно неповиканите в състава, Стоичков заяви: "Има още хора, които не съм повикал като Лазаров, Манчев... те са двамата, които бият на първи поглед на очи. Футболисти като Ицо Янев и Гъргоров също са в моя списък. Това, че не съм ги повикал за един приятелски мач или една квалификация, не значи нищо. Един Сашо Тунчев не го виках в приятелските мачове, но сега е тук".

По повод агресивността на северните ни съседи в медиите напоследък, Ицо каза: "Румънците винаги са били агресивни, но едва ли ще стигнат нашето ниво. След излизането на Джика Хаджи и Джика Попеску, не виждам да имат по-добро и по-качествено от нашия футбол. Нападките са им по-скоро от страх, затова ще играем с тях на стадиона в Констанца, а не другаде. Ще е труден мачът, знаем, че имат класни футболисти. Смятам, че ще бъдем с класа над тях, ако има професионализъм, отговорност и дисциплина. Без излишни картони! Целият отбор трябва да бъде един колектив, като един юмрук! Тези, които са на терена, трябва да бъдат като братя! Това момче (Петре) е непознат за мен, само съм му гледал няколко полувремена. Не вярвам и Мути да е казал това, което се писа. За мен всички тези писания са провокация. Не обръщам внимание на тях".

По темата за безсмислените жълти картони в последните квалификации, селекционерът изрази надежда, че това няма да се повтори. Той каза още, че

"Може би имам вина след наказанието на Стилиян и Мартин, контузиите на Мариян, на Божинов, на Чавдар, исках да дам увереност, че може да бием всеки (по повод думите му, че сме най-добри в света). Срещу Швеция тук не ни надиграха, но нелепи голове костваха загубата. Работата ми е, както и на Боби, и на Данчо, е да има глоби за изпросени глупави картони. Аз вярвам в тях, вярвам, че в тези квалификации няма да имаме такива картони", каза Стоичков.

"С оглед на това, че играем на малък стадион, ни предоставиха ограничена бройка билети. Вярвам, че ще ни подкрепят нашите привърженици там. Мисля, че има оптимизъм, като виждам хората по улиците. Както имаме напоследък успехи при волейбола, леката атлетика, така ще имаме и във футбола. Наред с влизането ни в Европейския съюз през 2007 година, вярвам, че ще успеем. Когато гледаш с оптимизъм, с хъс, с вяра към тези момчета в съблекалнята, няма начин да не се мотивират. Когато се мисли за дадената цел, да няма разминаване, да не се мисли за друго, ще стане. Като е 8:30 закуска, да е 8:30 закусна, като е 12 обяд - 12 обяд, като е 16 за масаж - 16 за масаж. Така само ще успеем", завърши Христо Стоичков.


Виж коментарите (11)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).