Основаха първия ръгби клуб в Пловдив, кръстиха го "Бесите"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
19:19 / 07.11.2023
3406
Приятели и съмишленици основаха заедно първия пловдивски клуб по ръгби, научи Plovdiv24.bg. Името на новия клуб е "Бесите".

Първата тренировка на "червено-черните" ръгбисти ще е на 12 ноември на лекоатлетическия стадион до стадион "Пловдив", където се провеждат и състезанията по пожароприложен спорт.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса официалното съобщение на новия пловдивски ръгби клуб "Бесите":

За нас е удоволствие да ви поканим на основаването на първия ръгби клуб в Пловдив.

Всеизвестно е, че ръгбито е груб спорт за джентълмени. И въпреки това, контузиите при него са много по-голяма рядкост в сравнение с масовите спортове.

Ръгби е спорт за всички възрасти, за мъже и жени, спорт, в който няма разделение по трибуните, а цялата публика се наслаждава заедно на играта на терена.

Ръгби е спорт, който учи на ценности – отборна работа, уважение към съотборници и противник, удоволствие от играта, което върви ръка за ръка с дисциплина и спортсменство. Спорт, който допринася за изграждането на пълноценни личности.

Първата тренировка ще се проведе на 12 ноември 2023 г. от 14:30 часа на Пожарникарския стадион до гребната база в Пловдив. За нас ще бъде чест, че тя ще бъде водена от националния състезател и треньор на юношеския отбор по ръгби на България, ръководител на ръгби програмата в НБУ и потомствен ръгбист Костадин Дебренлиев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 14
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).