Uefa.com: Противопоставянето на съседите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:36 / 02.09.2006
857
Официалната интернет страница на УЕФА отбеляза предстоящото балканско дерби между Румъния и България. Съставите на съседните страни ще се изправят един срещу друг в Констанца, за да намерят място в предстоящото Eвропейско първенство през 2008-ма година. Двата отбора са в Група “G” заедно с Холандия, Албания, Беларус и Люксембург, които ще се борят да участват на финалите в Австрия и Швейцария. Румънците имат страхотна статистика от сблъсъците с България – 21 победи от 38 срещи.

За Адриан Муту, Кристиан Киву, Богдан Лобонт и Козмин Контра Eвропейското първенство през 2008-ма година би било последно представяне с националната фланелка на подобни форуми. След като пропуснаха последните три големи надпревари, те са готови на всичко да се представят на високо ниво в Група “G”. “Това е последният шанс за нашето поколение да направи нещо значимо за държавата”, сподели Муту. “Време е да дадем всичко, което можем”. Капитанът Киву допълни: “Време е да се класираме за голям турнир. Нямаме право на грешки”.

Селекционерът на домакините Виктор Пицурка заяви, колко е важен съботния сблъсък. Съзнавайки, че Холандия са фаворити в групата, Пицурка сподели: “Първият двубой с България е от изключителна важност за цялото ни представяне в групата. Те са нашия основен съперник за второто място в групата”.

Селекционерът на гостите Христо Стоичков се надява неговия отбор да има повече късмет в тези квалификации. Най-известният български футболист е добър приятел с Георге Хаджи. Двамата са в отлични отношения още от 90-те години.

Възпитаниците на Стоичков намериха място в някои от топ-отборите в Европа. Димитър Бербатов премина в Тотнъм през лятото, Стилиян Петров напусна Селтик и отиде в Астън Вила. Играчът на Славия Благой Георгиев вече се състезава в Цървена Звезда, а Валери Божинов смени Фиорентина с Ювентус. Доброто представяне на българските клубни отбори в Европа донесе самочувствие на отбора. ПФК Левски София успя да влезе в групите на Шампионската лига и стана първият български отбор, който е достигал до тази фаза на надпреварата. “Пределно сме мобилизирани и очакваме срещата”, сподели капитанът Петров. “Настроението в отбора е чудесно и всички вярваме, че може да направим нещо голямо в Констанца”. Информацият е на агенция "Фокус".


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).