ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (29)
Излъгахме Румъния на края
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:51 / 03.09.2006Коментари (11)1144
©
Българският национален отбор по футбол успя да излъже Румъния и открадна точка в квалификация за Европейското първенство по футбол. Срещата спокойно може да бъде разделена на две полувремена, но не от по 45 минути. Първото полувреме бе 80 минутно и в него тотално доминираха домакините, като не оставиха и капка съмнение в това кой е по-добрия отбор на терена. Само в последните 10 минути националите ни, укрилени от гениалността на Мартин Петров заиграха по-добре и взеха за кратко инициативата, но това бе достатъчно, за да отмъкнат точка от домакините.

Срещата започна по-добре за нашият отбор. Все още стъписани от напрежението Румънците често грешаха в началото и националите ни осъществиха няколко опасни влизания към вратата на Лобонт.

Постепенно домакините овладяха центъра ан терена и започнаха да упражняват преса, която изключително много затрудни защитниците и халфовете ни при изнасянето на топката. По този начин северните ни съседи успяха да изолират от играта най-опасния български футболист Димитър Бербатов. Героят Марто Петров също бе доста инертен преди почивката, като често грешеше подаванията и губеше лесно единоборствата с играчи на съперника. В халфовата ни линия единствено Стилян Петров бе на мястото си и знаеше какво трябва да прави. Кишишев отново игра в нетипична за него зона и предвид липсата му от стартовите състави на клубния му Чарлтън лесно можеше да се предвиди, че няма да може да покаже в пълна степен на какво е способен. Десният халф-бек бе поставен като ляв вътрешен халф и буквално губеше ориентация в повечето ситуации, защото си личеше, че просто не очаква да бъде атакуван от дясната страна. Върнатият незнайно защо в националния отбор Георги Пеев явно не можа да осъзнае, че отново играе официален мач и натрупа изключително много брак в действията си за едното полувреме, което прекара на тревата. Всичко това наложи капитанът ни да се нагърбва както с дефанзивните си функции, така и с организирането на играта. Това бе и причината преди почивката нашите футболисти да не могат да създадат нито едно опасно положение пред вратаря на домакините.

На другия полюс бяха северните ни съседи. Пресата, която наложиха, даде резултат и предвождани от звездата си Муту те започнаха все по-настоятелно да поглеждат към Георги Петков. Радостното за нас в случая бе, че румънците се задоволяваха с изстрели от далечно разстояние, вместо да атакуват защитата ни. Там в нашата отбрана зееше една огромна пробойна наречена Елин Топузаков. Защитникът на Левски натрупа поне два пъти повече грешни отигравания отколкото правилни действия, с което изключително много затрудни колегите си в защита. Пренебрагваният до този момент Тунчев демонстрира далеч по-голяма стабилност от своя колега и рядко допускаше грешки в действията си. Играчът на ЦСКА често успяваше да дублира своят колега в центъра на отбраната, което в крайна сметка не позволяваше на румънците да излизат на чисти позиции срещ нашия вратар. Все пак логичното се случи 5 минути преди края на първата част. Топузаков реши да си спести усилията и изобщо не влезе в единоборство с Лаурентиу Росу, който необезпокояван навлезе в наказателното поле и от сравнително малък ъгъл успя да преодолее Георги Петков за 1:0. При този резултат дойде и почивката в мача.

През второто полувреме Стоичков направи няколко промени в опитите си да заздрави халфовата линия, която през първата част тотално изгуби битката с полузащитниците на домакините. На помощ на Стилян Петров се притекоха Благой Георгиев и Чавдар Янков. Въпреки това нашите национали продължиха с безидейната си и бездушна игра. В минутите след подновяването на играта домакините отново диктуваха събитията на терена. Футболистите на Румъния изглеждаха по-свежи и влагаха доста повече усилия в разиграванията. Вместо “лъвовете” да осъществят натиск и да върнат гола, нашите инкасираха ново попадение. Едва десет минути след началото на полувремето Топузаков отново се държа изключитлно неадекватно при борба с нападател на румънците на метри пред голлинията на Петков. Чиприан Марица му от отне лесно топката и за нападателя остана най-лесното - да преодолее плонжиралия вече наш вратар. Голът тотално обезкуражи нашите футболисти, чийто действия станаха още по-хаотични. Влезлият на смяна Чавдар Янков бе смазан от пресата на домакините, Благой Герогиев не успя да надбяга румънските защитници по крилото, а на всичкото отгоре Бербатов трябваше принудително да отстъпи мястото си на Божинов. Смяната в националния ни отбор още повече отслаби мощта на предната ни линия. Домакините бяха постигнали своето и в минутите след 60-та срещата влезе в до болка познатото минорно балканско темпо, при което двата отбора разиграваха безидейно топката с много хаотични пасове. Както често се случва по нашите георграфски ширини, румънският треньор започна да мисли за следващата среща и реши да даде почивка на някой от халфовете си подценявайки отбора ни. Това се оказа и фаталната грешка, която “лъвовете” не пропуснаха да използват и събраха сили за един финален скок. При наглед поредната безобидна атака на нашите национали, румънски защитник имаше неблагоразумието да извърши нарушение на границата на наказателното поле. Мартин Петров изпълни перфектно прекия свободен удар и не остави никакви шансове на Лобонт с първия ни точен удар в очертанията на неговата врата. Преди домакините да осъзнаят какво се случва, Станислав Ангелов пое една топка от нашата половина, навърза в типчиния си стил няколко играчи на румънците и центрира към Мартин Петров. Футболистът на Атлетико Мадрид хладнокръвно пусна топката покрай Лобонт за 2:2. Публиката в Констанца застина в тих ужас. Феновете на домакините занемяха, неразбирайки как заспалият български отбор направи този лъвски скок и им открадна точките из под ръцете. Само 1500 по трибуните, развяващи трибагреника, бяха изпаднали в дива радост, подклаждана от своя герой, който отиде при тях за да ги поздрави. До края на срещата домакините не знаеха къде се намират и почти всеки втори техен пас излизаше в тъч. Ако в тези минути някой беше попитал звездата Муту къде се намира, най-вероятно нападателят щеше да се замисли преди да даде точен отговор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Haha,Miro- Prostoto
на 04.09.2006 г.
0
 
 
Пренебрагваният до този момент Тунчев демонстрира далеч по-голяма стабилност от своя колега и рядко допускаше брак в действията си. Играчът на ЦСКА често успяваше да дублира своят колега в центъра на отбраната което в крайна сметка не позволяваше на румънците да излизат на чисти позиции срещ нашия вратар.
Миро
на 04.09.2006 г.
0
 
 
Топусаков!? Да - пълен калитар! Ама пропусна да споменеш и Тунчев. Най-смешната двойка централни бранители. Трудно ми е да кажа дали Стоянов-Пажин или Топузаков-Тунчев са по-големи смешници. То май най-добре да пуска Стилян Петров и Светльо Тодоров (като се възстанови) отзад. Далеч по-стабилни ще сме
dan4ev
на 04.09.2006 г.
0
 
 
typite sini goveda kato topuzakov da si stoqt na gerena!
Aнонимен
на 03.09.2006 г.
ghfgh
на 03.09.2006 г.
Aнонимен
на 03.09.2006 г.
0
 
 
ZA JB16:03 ч OTGOVOR:VAV VELBAJD (Kustendil)... ti sq posledno za velbajd li si ili za lokomotiv
ZA JB
на 03.09.2006 г.
0
 
 
JB 15:21 ч. 03.9.2006 гTova momche v koi otbor se uchilo da igrae? OTGOVOR:VAV VELBAJD (Kustendil)
Aнонимен
на 03.09.2006 г.
0
 
 
jb e olicetvorenie na kompleksiranata 4ast na Plovdiv!!!!
plovdiv
на 03.09.2006 г.
0
 
 
"Българският национален отбор по футбол успя да ИЗЛЪЖИ Румъния" Айде стегнете се малко и си погледнете правописа,а!
JB
на 03.09.2006 г.
0
 
 
Там в нашата отбрана зееше една огромна пробойна наречена Елин Топузаков. Защитника на Левски натрупа поне два пъти повече грешни отигравания отколкото правилни действия с което изключително много затрудни колегите си в защита. Пренебрагваният до този момент Тунчев демонстрира далеч по-голяма стабилност от своя колега и рядко допускаше брак в действията си. Играчът на ЦСКА често успяваше да дублира своят колега в центъра на отбраната което в крайна сметка не позволяваше на румънците да излизат на чисти позиции срещ нашия вратар. Tova momche v koi otbor se uchilo da igrae? Bravo! Stoichkov van! Ostavi Hero da si varshi rabotata. Ti si tolkova trenior kolkoto libimiat ti Bat'Petio-Zaeka(Zehtinski). Ti pone stana igarch toi beshe kapitan na edin otbor bez tradicii i istoria. Nacionala ne ti e bashtinia. Dobre che se otkaza pone ot Baberecite na Trakia: Dandi-Pandi, Domakinov, tapaka Karaslavov napraven lud ot edin piklio na Levski.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Хебър си хареса "Лаута", играе още едно домакинство
Георги Иванов разкри пред "Фокус" кои са новите заместник-шефове в БФС
Гонзо пред "Фокус": Ще има изключени и изхвърлени съдии от Първа лига
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: