Николай Домакинов: Христолов няма да ме сломи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (57)
14:51 / 04.09.2006
2602
След седемгодишна клубна вярност доскорошният капитан на Ботев (Пд) Николай Домакинов бе отстранен от отбора и глобен с 1000 лева от президента Димитър Христолов. Официалната версия за наказанието е отказът на защитника да поздрави съотборниците си след победата над Беласица (3:1). Националът не игра в този двубой поради висока температура. Истината обаче се оказва друга. Защитникът отказал да поднови договора си с Ботев, който изтича през юни 2007 г. Въпреки проблемите в отбраната на жълто-черните, които не останаха скрити дори при победата над Локо (Пд), Домакинов продължава да е в немилост.

- Господин Домакинов, коментарът ви за отношението на президента Димитър Христолов към вас?

- Сърцето ми винаги ще е свързано с Ботев (Пд) и ще съм съпричастен с този клуб. Никога обаче няма да забравя унижението и тормоза, на които съм подложен от страна на Димитър Христолов. Всичките негови деяния стават пред очите на колеги, общественост и фенове. Това е доста неприятно за мен.

- Президентът Христолов заплашвал ли ви е?

- Негови познати са заплашвали баща ми и са се опитвали да му внушат да преподпиша с Ботев. Ако не съм го бил сторил, се заканили да съсипят бъдещето ми. Продължи ли този тормоз още малко, ще убие всякакво желание да се завърна в Ботев (Пд). Самият президент стигна до там, че да подслушва телефона ми и да иска обяснение за всеки номер от разпечатката на разговорите ми.

- Какво ще предприемете?

- За момента нищо. Христолов ми е работодател и ще изпълнявам неговите нареждания. Явно той и отборът нямат нужда от мен. Ще тичам за здраве около стадиона, но футболът все пак не е лека атлетика.

- Това няма ли да повлияе зле на кариерата ви?

- Вярно е, че спортната форма на един играч е временна, но футболът не се учи за месец или година. Дори ако се наложи да не играя за по-дълго време, съм сигурен, че отново ще бъда на ниво.

- Христолов не опрости ли глобата ви след дербито с Локомотив?

- Опрости я само на думи. Заплатата не ми е върнал. Не стига, че доводите за глобата са абсурдни, но и не спира да ме унижава. Това обаче няма да ме сломи и ако не намери друг подход към мен, няма да преподпиша с Ботев.

- Не беше отдавна времето, когато бяхте в състава на Христо Стоичков.

- Наистина, г-н Стоичков ме оцени и съм му благодарен. Надявам се по-скоро да се върна в игра, да покажа качествени игри и отново да привлека вниманието му.

- Чувствате ли подкрепа от страна на привържениците на Ботев?

- Абсолютно! Отборът разполага с невероятни фенове и футболистите можем само да им се възхищаваме. Благодаря на всички жълто-черни привърженици за оказаната подкрепа. Те доказаха, че не се влияят от отделни личности. Искам да кажа и добри думи за всички момчета в тима. Те видяха в мое лице лидера и преди началото на сезона ме избраха за капитан. Приветствам и журналистите, които веднага след дербито с Локо (Пд) изказаха подкрепата си към мен. Показаха, че имат дълг към истината, а не към Христолов.

Интервюто е на "7 дни спорт".



Виж коментарите (57)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).