ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Костадин Видолов: Радвам се на всяка минута на терена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:06 / 06.09.2006Коментари (62)2368
©
36-годишният халф на Ботев Костадин Видолов е с основна заслуга за шеметния старт на тима този сезон. Видолов е сред малцината футболисти в първенството, които във всеки мач показват романтиката на играта. След прекарана тежка ангина Видолов игра великолепно в дербито с Локо. В момента той е №1 сред голмайсторите в шампионата.

- Очаквахте ли Ботев да е толкова напред в класирането след първите 4 кръга на първенството?

- Честно казано - не, въпреки че таях надежди. В отбора през лятото дойдоха само две нови попълнения - Илиян Гаров и Анастас Петров. Нямаше гръмки трансфери в нашия клуб. Не мога да забравя, че мнозина ни се смееха за подготовката в Италия. Казваха, че сме играли срещу смешни отбори и така нататък. А ние направихме отлична подготовка благодарение на президента ни Димитър Христолов. Не можем да не сме доволни от това, което отборът натрупа като тренировки и мачове на Апенините. Разбира се, иска се още. Във всички линии на отбора трябва повече хъс и раздаване.

- Как се чувства един 36-годишен футболист като голмайстор в "А" група?

- Голмайстор ли? Не знаех, че водя в класацията. Но защо не? Чувствам се отлично, в добра форма съм. Това, че аз вкарвам, не е толкова важно. Искам по-младите ми колеги да се раздават повече в играта, а не да разчитат само на мен и на вратаря Лилчо Арсов. Има такива моменти и те се виждат. Покажат ли по-голяма отговорност колегите, Ботев ще заиграе още по-добре.

- Вие месите ли се в реденето на състава за всеки мач?

- В никакъв случай. Нашият треньор Светослав Гърков сам решава всичко, той преценява кой ще играе и кой не. Вярно е, че обсъжда много варианти с мен, с Киро Андонов и с Лилчо Арсов. Но Гърков сам си реди състава, отговорността си е негова. Както и заслугата за добрите игри на Ботев на старта на сезона.

- С какво Ботев превъзхождаше Локо в дербито?

- Във футбола е важна настройката. Вярвах в победата над Локо още от самото начало на мача. Нищо, че те направиха отлично първо полувреме и имаха още две 100-процентови положения за гол. В тези ситуации вратарят Лилчо Арсов бе блестящ. На полувремето в съблекалнята се размениха доста остри реплики. Това имаше ефект. Помогна и публиката ни. Когато поведохме, всички на стадиона станаха на крака и изгледаха минутите до края прави, пеейки. Това никога няма да го забравя. Атмосферата беше страхотна.

- Защо около Ботев винаги се нагнетява напрежение?

- Хубаво е, че сега няма напрежение около отбора. Всички момчета усещат това и го споделят. Спечелените точки и победи дадоха увереност на всички футболисти в Ботев. Говорехме си преди сезона, че спокойствие и 2-3 победи ще преобразят отбора. Ето, случи се. С две-три качествени попълнения тимът ще стои на терена още по-добре.

- Къде ще завърши отборът в края на сезона?

- Още е рано да се дават прогнози. Играем мач за мач. За мен е много важно отборът да започне да показва потенциала си и при гостуванията. Извън Пловдив играем плахо, страхливо. Ако това се промени, ще крадем точки и навън. На младия ни отбор му трябва и това - повече самочувствие и по-малко страх.

- Колко сезона ще играе още Костадин Видолов?

- Не знам. Чувствам се добре. Всяка минута на терена ме прави щастлив. Радвам се на футбола. А когато има и сладки победи като тези над Локо, мачовете минават много бързо. Така че не мога да отговоря на въпроса колко още ще играя.

- Имаше ли оферти от Черно море и Нафтекс за вас през лятото?

- И да е имало, вече няма значение. Не подлежи на коментар, след като съм избрал Ботев. Искам да играя в Пловдив и да постигна нещо сериозно с клуба. Дали ще се получи, е Божа работа.

- Кой според нас е най-стойностният отбор в момента в първенството?

- Левски. Имат собствен стил на игра. Изнасят силни мачове в Европа, в България играят с лекота. Ще се вдигне и нивото в българското първенство. Стимул за останалите не е само това, което направи Левски. А и това, което показват ЦСКА, Литекс и Локомотив (Сф).

- Не завиждате ли за нещо на набора Даниел Боримиров?

- Не, в никакъв случай. От моето поколение останахме само тримата - Боримиров, Ицо Коилов и аз. Но играем на ниво. Мога само да се радвам на това, което прави Даниел с Левски, и на добрите изяви на Коилов с Локо (Сф) в турнира за Купата на УЕФА.

- Ще успее ли националният отбор в евроквалификациите?

- Българин съм, искам да успее. Ще подкрепям отбора, дано да стигне до европейското.

Интервюто е на "7 дни спорт".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.12.2006 г.
0
 
 
BUFER MAIKA TI DEIBA KOCE TI SI BATKO!!!!
hahahahahohohhohahaa
на 08.09.2006 г.
0
 
 
radvam se na vsiaka svirka koiato pravia na prezidenta si ,che na 36 godini 300 lv. zaplata ni dava velikiat mi boss !:):):)
EBAHME LOKO V GAZA
на 08.09.2006 г.
0
 
 
KOCE TI SI NAI NAI DOBRIA TI SI I 6TE OSTANE6 LEGENDA V BG.FUTBOL PRODALJAVAI DA RADVA6 VSI4KI PO STADIONITE.NAI HUBAVOTO 4E SE OSETO O6TE KOGATO BE6E MNOGO MLAD I NAPUSNA 4ERNO BELITE PEDERASI NA PLOVDIV.EBAHME LOKO V GAZA
plovdiv-loko...drugo
на 08.09.2006 г.
0
 
 
ami ela be kelesh anonimen-09:20 i ti si selianin da eba bashtati deto e napravil nepopravima greshka da se izprazni v na maika ti anala -analno roden zhultur....putko zastreliai se sus na diado ti pushkata na selo!!!!!
@АФД
на 08.09.2006 г.
0
 
 
Мангал ,превеждай поне!Какво означава джам баджаци-това,че в столюпиново си го разбирате.Това че на срутения стадион си го разбирате не означава ,че тук е мангалски форум.Ей мангали мръсни ,вън от Пловдив!
Aнонимен
на 08.09.2006 г.
0
 
 
21:34 ч. 07.9.2006 г-s kakvo ste si go plati6 toq bas weee mi6kooooo.osven da ti prasna halkata nqma drugo s kvo carvul s carvula
plovdiv
на 07.09.2006 г.
0
 
 
19:57 panelkata napusni i na selo pri rodata.....100000% hvashtam bas che ne si koreniak filibelia!!!!!
hahaha
на 07.09.2006 г.
0
 
 
bogatsvo ama na 36 g. hvurleno v lainata.....kofti sudba-sukrovishte:):):)
АФД
на 07.09.2006 г.
0
 
 
В събота вечер ще има люлекови нощи.Папагали, знаете си урока .Лак на ноктите ,джам баджаци и на работа.Успех!
CIGANI VAN OT PLOVDI
на 07.09.2006 г.
0
 
 
Не се очаква скоро да затихне епидемията с хепатит в Столипиново и Шекер махала На специална среща в РИОКОЗ се състоя работно заседание, на която присъстваха директорът на РИОКОЗ доктор Ани Егинлиян и заместник - министърът на здравеопазването Валери Цеков. На срещата бе обсъдена ситуацията с епидемията от хептатит в пловдивските ромски квартали. Пред медиите доктор Егинлиян заяви: "Не се очаква скоро да затихне епидемичната вълна, поради дългият инкубационен период от 45 дни, големият брой антистерични безопожълтявания и заболели, които сеят заразата наоколо. Не се е променил начинът им на живот, бит, хигиенните навици - все фактори, които допринасят до разпространение на заразата. Извършват се проверки в хранителните обекти и там са предприети допълнителни мерки. Днешното ни обхождане с комисията показа, че проблем са не толкова тези регламентирани обекти, които са под някъкъв контрол и спазват някъкви правила. Проблемът идва от безконтролните производства на малки количества закуски, които се разпродават за половин час, без никъкъв контрол относно начина им на производство и хигиена. Всички тези предпоставки водят до прогнозата, че заболяванията ще продължат, защото имаме контактни заболели. Двата процеса, които успоредно се движат, а именнно хигиенизирането на квартала и започването на имунизациите ще допринесат за рязкото спадане на броя на заболелите."
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ето кой ще даде началото на Ботев - Левски, не е футболист
БФС отново сложи Ботев и Локо да играят предимно в делнични дни
ПФК Левски: В навечерието на мача с Ботев е време да покажем, че животът и здравето е над клубните пристрастия
Страхотно! Пловдивчанин тренира с първия отбор на Болоня преди визитата на "Анфийлд"
Ботев уреди документите на нов футболист
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: