Костадин Видолов: Радвам се на всяка минута на терена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (62)
15:06 / 06.09.2006
2369
36-годишният халф на Ботев Костадин Видолов е с основна заслуга за шеметния старт на тима този сезон. Видолов е сред малцината футболисти в първенството, които във всеки мач показват романтиката на играта. След прекарана тежка ангина Видолов игра великолепно в дербито с Локо. В момента той е №1 сред голмайсторите в шампионата.

- Очаквахте ли Ботев да е толкова напред в класирането след първите 4 кръга на първенството?

- Честно казано - не, въпреки че таях надежди. В отбора през лятото дойдоха само две нови попълнения - Илиян Гаров и Анастас Петров. Нямаше гръмки трансфери в нашия клуб. Не мога да забравя, че мнозина ни се смееха за подготовката в Италия. Казваха, че сме играли срещу смешни отбори и така нататък. А ние направихме отлична подготовка благодарение на президента ни Димитър Христолов. Не можем да не сме доволни от това, което отборът натрупа като тренировки и мачове на Апенините. Разбира се, иска се още. Във всички линии на отбора трябва повече хъс и раздаване.

- Как се чувства един 36-годишен футболист като голмайстор в "А" група?

- Голмайстор ли? Не знаех, че водя в класацията. Но защо не? Чувствам се отлично, в добра форма съм. Това, че аз вкарвам, не е толкова важно. Искам по-младите ми колеги да се раздават повече в играта, а не да разчитат само на мен и на вратаря Лилчо Арсов. Има такива моменти и те се виждат. Покажат ли по-голяма отговорност колегите, Ботев ще заиграе още по-добре.

- Вие месите ли се в реденето на състава за всеки мач?

- В никакъв случай. Нашият треньор Светослав Гърков сам решава всичко, той преценява кой ще играе и кой не. Вярно е, че обсъжда много варианти с мен, с Киро Андонов и с Лилчо Арсов. Но Гърков сам си реди състава, отговорността си е негова. Както и заслугата за добрите игри на Ботев на старта на сезона.

- С какво Ботев превъзхождаше Локо в дербито?

- Във футбола е важна настройката. Вярвах в победата над Локо още от самото начало на мача. Нищо, че те направиха отлично първо полувреме и имаха още две 100-процентови положения за гол. В тези ситуации вратарят Лилчо Арсов бе блестящ. На полувремето в съблекалнята се размениха доста остри реплики. Това имаше ефект. Помогна и публиката ни. Когато поведохме, всички на стадиона станаха на крака и изгледаха минутите до края прави, пеейки. Това никога няма да го забравя. Атмосферата беше страхотна.

- Защо около Ботев винаги се нагнетява напрежение?

- Хубаво е, че сега няма напрежение около отбора. Всички момчета усещат това и го споделят. Спечелените точки и победи дадоха увереност на всички футболисти в Ботев. Говорехме си преди сезона, че спокойствие и 2-3 победи ще преобразят отбора. Ето, случи се. С две-три качествени попълнения тимът ще стои на терена още по-добре.

- Къде ще завърши отборът в края на сезона?

- Още е рано да се дават прогнози. Играем мач за мач. За мен е много важно отборът да започне да показва потенциала си и при гостуванията. Извън Пловдив играем плахо, страхливо. Ако това се промени, ще крадем точки и навън. На младия ни отбор му трябва и това - повече самочувствие и по-малко страх.

- Колко сезона ще играе още Костадин Видолов?

- Не знам. Чувствам се добре. Всяка минута на терена ме прави щастлив. Радвам се на футбола. А когато има и сладки победи като тези над Локо, мачовете минават много бързо. Така че не мога да отговоря на въпроса колко още ще играя.

- Имаше ли оферти от Черно море и Нафтекс за вас през лятото?

- И да е имало, вече няма значение. Не подлежи на коментар, след като съм избрал Ботев. Искам да играя в Пловдив и да постигна нещо сериозно с клуба. Дали ще се получи, е Божа работа.

- Кой според нас е най-стойностният отбор в момента в първенството?

- Левски. Имат собствен стил на игра. Изнасят силни мачове в Европа, в България играят с лекота. Ще се вдигне и нивото в българското първенство. Стимул за останалите не е само това, което направи Левски. А и това, което показват ЦСКА, Литекс и Локомотив (Сф).

- Не завиждате ли за нещо на набора Даниел Боримиров?

- Не, в никакъв случай. От моето поколение останахме само тримата - Боримиров, Ицо Коилов и аз. Но играем на ниво. Мога само да се радвам на това, което прави Даниел с Левски, и на добрите изяви на Коилов с Локо (Сф) в турнира за Купата на УЕФА.

- Ще успее ли националният отбор в евроквалификациите?

- Българин съм, искам да успее. Ще подкрепям отбора, дано да стигне до европейското.

Интервюто е на "7 дни спорт".



Виж коментарите (62)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).