Сломихме словенската съпротива

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
10:35 / 07.09.2006
874
България се справи безпроблемно и класически с гостите си Словения във футболна евроквалификация за първенството през 2008-а година. Датския съдия Бо Ларсен се опита да развали футболния празник на цяла България, но единственото което успя да постигне е да спаси гостите от разгром и да надъха допълнително гладиаторът Мартин Петров.

Срещата започна добре за нашите, които от първата минута заредиха атаки към вратата на гостите. Особенно активни в началото на срещата бяха Чавдар Янков и Благой Георгиев, които замениха в титулярния състав Георги Пеев и Радостин Кишишев. Още няколко промени, но този път принудителни бе направил селекционерът Стоичков. На мястото на контузените Бербатов и Петков започнаха Димитър Иванков и звездата на Ювентус Валери Божинов.

Още в 8-та минута Чавдар Янков проби безпроблемно от дясно и центрира хубаво, но при отсъствието на Бербатов никой от нашите не можа да засече удобната топка.

В 25-та минута бе и първият голям пропуск на рефера. Лусио Вагнер пусна към Марто Петров, който нахлу в наказателното поле и с рязък финт елиминира съпротивата на Александър Канвс. В безпомощността си да спре нашия нападател защитникът на словенците протегна крак и подкоси нападателя на мадритския Атлетико. Реферът Бо Ларсен остана безмълвен за очевидното нарушение.

Това не успя да сломи нашите и 10 минути преди края на първата част Божинов и Мартин Петров разиграха двойно, което позволи на Валери да изкочи срещу вратаря на словенците и безпроблемно реализира. Съдийската бригада обаче бе решила на максимум да тества нервите на нашите футболисти и отмени попадението заради несъществуваща засада.

Така до края на първата част националите ни не можаха да реализират попадение.

След почивката "лъвовете" на Христо Стоичков излязоха двойно митовирани и изядоха своите словенски гости.

Началото на фиестата даде Валери Божинов в 58-та минута. Младият нападател получи получи пас на границата на нагазателното поле, извъртя се и с фамозен удар не остави шансове на словенския страж.

Секунди по-късно влезлия на мястото на голмайстора Божинов Христо Йовов остана сам срещу вратаря на гостите, преодоля го и когато трябваше да направи най-лесното на празна врата, той прати топката над гредата.

Само 5 минути по-късно Телкийски изведе отдясно отново Йовов, който пусна топката успредно на голлинията към Мартин Петров, но бързоногия нападател бе изблъскан в гръб и не успя да реализира. Датския рефер отново си замълча и си лепна третата черна точка в срещата.

Все пак Марто дочака своето попадение въпреки съдиите. При една ситуация от дясно той залъга всички, че ще центрира и прати топката точно под гредата на Маврич. Вратаря на словенците в опита си да я спаси влетя с нея зад голлинията.

Десет минути преди края Телкийски довърши гостите. Той финтира елегантно защитата на словенците пред наказателното поле с техничен удар преодоля Маврич за трети път.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 14


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).