Велорали „Паралелна вселена” стартира на 10 септември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:51 / 08.09.2006
502
На 10 септември в Хисаря ще стартира второто вече традиционно велорали „Паралелна вселена Хисаря 2006” г.То е ежегодно за Хисаря и второто за тази година след тридневното байк-състезание в Пампорово, организирано от „Паралел Юнивърс”.

Очакват се около 150 състезатели и придружители от цялата страна. Традиционно най-младите състезателки от Исперих , в Хисаря ще имат конкуренция по възраст с младежи от Пловдив и Плевен. Най-възрастният участник отново ще бъде 61-годишният Димитър Балански –треньор на Иванина Гетова и Доника Александрова от Исперих.

Отбори се включиха тази година дори от Перник и Благоевград, но най-масово отборно участие очакваме отново от София, Плевен, Варна, Стара Загора.

Официален домакин на велоралито стана хотел „Хисар”, а официален спонсор е „Вивател”. Спортната проява подкрепиха и минерална вода „Хисар”, община Хисаря, transportbg.info.

Велоралито ще стартира от хотел “Хисар” точно в 8.45 ч. на 10 септември.Маршрутът е съобразен както с еднодневния характер на състезанието –ще може да бъде преминат за 4 часа от по-голяма част от състезателите; така и с опознаване на района и забележителностите му.Ще се премине през две местности с природни феномени, велосипедистите ще карат през защитена габерова гора, а в района има глигани, сухоземни костенурки, орли и други редки птици. Стартът е на надморска височина 415 м, а най-високата точка ще е на 970 м.Ще се премине край местностите Еледжика и Глухите камъни; край скални образувания, два извора.

Финалното награждаване и тържествената програма ще са в двора на хотел „Хисар” от 14 ч.

Състезанието е в 6 категории –мъже, жени; юноши, момчета, момичета и ветерани. Отделно се излъчва награда в категорията професионалисти. Всички участници получават при старта карта на трасето, преминават през три контролни пункта, самото състезание е обезопасено с медицински екип, а всички състезатели са застраховани.
Във велоралито, което е едно от най-интересните спортни преживявания у нас, обединяващо състезателност, смелост, бързина, добро ориентиране, но и голяма степен на риск, авантюра и издръжливост, мога да участват всички велосипедисти с добро и изправно колело, без ограничения на възраст. Единствено за състезателите под 15 г. е се изисква декларация от родителите- съобщиха от фирмата-организатор на байк-състезанието.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 29
Днес: 18


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).