Нешко: Емил Наков вече не е в Дивия Запад

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
12:56 / 09.09.2006
1311
Нешко, разбрах, че съдиш Локомотив Пловдив за 50 000 евро. Вярно ли е?

Да. Заведох дело чрез агенция от Падова. Ще изчакам
още 10-15 дни решението наапелатива на ФИФА и УЕФА.
50 000 евро не са малко пари. Те са задължение от старото
ръководство, новото няма нищо общо, но договорите
трябва да се спазват. Да бяха 5000, да кажа - „забравяме, няма проблеми".

Защо не си получи парите преди да си тръгнеш?

В Локомотив не изпълниха договора изобщо. Първите два месеца си получих парите, но после, как да ти кажа, един ми даваше на ръка, защото решил да взимам по-малко. Казах си, че при напускането ми ще се видим и няма да има проблем да си взема всичко. Но не стана. Наскоро се запознах с хората от Падова, Скрючих договор с тях и ги попитах дали можем да отнесем случая до ФИФА и УЕФА. Италианците ми поискаха всички документи. Казах им, че имам само един анекс и нищо друго от Локо Пловдив. От агенцията ме увериха, че е достатъчен и след това направих писмено обяснение какво точно се е случило. Вярвам, че съвсем скоро ще си взема парите.

Георги Илиев ли ти даваше на ръка по-малко?

Не, не. За Георги Илиев ще кажа само хубави неща. Не мога да злословя за човек, който не е между живите. С него работихме много добре. С Ники Цветин също всичко беше наред. Имах проблеми само с Емо Наков. Аз му казах: „Когато си тръгна от Локомотив, ще те съдя", а той ми вика: „Съди ме, да не мислиш, че ще ме стреснеш. Прави каквото искаш". Но все пак футболът не е Дивият запад, там при каубойците и при индианците. Това е игра, това е и моята професия. Левски влезе в групите на Шампионската лига, значи нещата в българския футбол се оправят. И аз се усещам приятно в Сърбия покрай успехите на сините. И когато ме разпитват от Цървена звезда и Партизан, защото аз се познавам с всички футболисти, какво става с Левски, аз им отговарям: „Виждате какво. В България имат по-хубав футбол от Сърбия". Сега съжалявам, че новите шефове на Локомотив ще си изпатят заради стари дългове, но аз ще си търся правата. Дори и виновникът Емил Наков вече да не беше в клуба, пак щях да заведа делото. Казах ти, не сте в Дивия запад, за да се взимат така пари от хората. Левски играе в Лигата, ЦСКА, Литекс и Локомотив София в Купата на УЕФА, футболът се оправя, трябва да се уредят и нещата покрай него.

Ти как си, какво се случва в сегашния ти клуб Борац?

Всичко е нормално. Сега ми предстои мач срещу Благо Георгиев у дома. Вестниците пишат само добри неща за него. Той играе силно и е голям футболист за голям отбор. Ще се видим с него преди мача, пък после ще разберем кой е по-добър. Знаете какво е Цървена звезда. Борац е малък отбор с възможности за около шестото място, но точно преди година победи Звезда с 2:1. Плюх за нас е, че на стадиона ще има 10 000 зрители. Ще падне голям бой на терена. Ще опитаме да вземем поне точка.

Следиш ли подробно подвизите на Левски?

Всичко следя. Чакам първия мач в Барселона. Дано на някой левскар се случи същото като с Христо Стоичков, когато играеше в ЦСКА срещу испанците. Влизането в групи те на Левски не е случайно. Съдбата им е тежка, защото жребият ги прати при Челси и Барса, но дано успеят да завършат трети в групата и да продължат в Купата на УЕФА. Не трябва да се предават. Те са класен отбор с квалитетния тренъор Мъри Стоилов. А и всички знаят силата на Наско Сираков. Той и Стоичков са най-големите фигури в българския футбол.

Имаш ли още приятели на „Герена"?

Разбира се. Много често се чувам с Мечо Телкийски. Всяка сутрин ставам, включвам компкзтъра и следя в Интернет какво се случва. И то не само в Левски, във всички отбори. Чувам се също с Анжело и Янек Кючуков, с които играх в Гърция. Оставих хубави спомени в България - станах три пъти шампион и спечелих две купи на страната. България е моята втора майка. Там се връщам винаги с хьс и с гордо вдигната глава.

Имал ли си възможност отново да играеш в нашето първенство?

Говорих с два български отбора по време на трансферния прозорец, но не стигнахме до разбирателство. Оставам в Борац до декември и после ще търся промяна в чужбина, защото съм на 31 години и имам още една-две силни. Искам да играя още седем-осем, но знаем докъде е животът на футболистите. Възможно е преди Нова година да се върна в България.

Интервюто е на вестник "Тема спорт".



Виж коментарите (15)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).