Кметът поздрави медалистите от националния отбор по аеробика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:21 / 24.11.2023
1966
Кметът Костадин Димитров посрещна пловдивските медалисти от националния отбор по спортна аеробика, който спечели за България две титли на Европейското първенство в турския курорт Анталия.

При мъжете и жените Борислава Иванова и Христо Манолов станаха шампиони на смесени двойки, а Иванова взе бронз и в индивидуалната надпревара. При 15-17-годишните Александър Мишинков спечели първото място, а заедно с Християна Златанова завоюваха сребро на смесени двойки.

В заседателната зала на Община Пловдив, заедно с треньорите си Биляна Титюкова и Димитрина Къндева, която е председател на Българския съюз по аеробика, спортистите показаха спечелените медали. На срещата присъстваха и Николай Бухалов, Петър Зехтински и Георги Титюков.

Костадин Димитров поздрави четиримата медалисти, като на всеки от тях подари книгата "1000 причини да се гордеем, че сме българи“, а на отбора - плакет "Античен театър“.

"Това е много силна седмица за пловдивския спорт, а Вашият успех е поредното доказателство за това. Респект към огромния труд, който полагате. Поздравявам и треньорите Ви за усилията за развитието на аеробиката в Пловдив“, посочи градоначалникът.

Димитрина Къндева похвали младите състезатели, които едновременно учат и тренират - Борислава и Христо са студенти, а Християна и Александър – ученици в ЕГ "Иван Вазов“.

"Изключително горди, щастливи и удовлетворени сме от резултатите, защото турнирът беше тежък, но победата бе напълно заслужена. Въпреки сериозната конкуренция на отбори от 21 държави, България дели трето място с Унгария по завоювани медали“, каза Къндева.

Тя добави, че отборът вече се готви за световно първенство в Италия през следващата година. Кметът изрази надежда, че спортистите от Националния отбор по спортна ареобика ще продължат да прославят града ни и занапред.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).