ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бачков: Уволнението ми от Спартак не беше справедливо! Казват се неверни неща, които много ме дразнят
Автор: Стойчо Генов 12:11 / 02.12.2023Коментари (0)5079
© Plovdiv24.bg
Бившият вече треньор на Спартак (Пловдив) Данаил Бачков коментира доста обстойно своето освобождаване от клуба в средата на месец септември. Младият специалист, който в момента е начело на Родопа (Смолян), призна, че много се дразни от неверни неща, които се съобщават от хора от Спартак относно неговото освобождаване.

Бачков използва личния си профил във Фейсбук, за да даде повече разяснения по темата.

Ето какво написа той:

“Треньорската смяна бе правилен ход и не съжаляваме за нея. Иван Кочев си върши добре работата. Старият ни треньор в момента е начело на Родопа и също се справя добре. За нас водещото не са резултатите, а перспективата. Това беше добре обмислен ход".

“Знаете, че през лятото не беше лесно с оглед на факта, че имахме доста нови и практически градяхме почти изцяло нов отбор".

Toва е част от интервюто на изпълнителния директор на Спартак Пловдив, на което се натъкнах днес!! Запазих мълчание след моето освобождаване от Спартак Пловдив поради простата причина, че не съм интригант и че там, където съм ял, хляб не плюя, най-вече пък срещу родния ми клуб!!

Но казват се много неверни и нелогични неща, които мен лично много ме дразнят! Обяснявам за първи и последен път и затварям тази тема!!! Започвам от самото начало!!

Бях поканен от Спартак Пловдив да поема поста старши треньор, след като отборът беше изпаднал в А окръжна група и ситуацията не беше никак розова!! Приех, без да се замисля и без да се пазаря, първо, защото аз съм Спартаклия и второ, защото това е родният ми клуб!! А до колкото знам, треньорите, които са били потърсени преди мен, категорично са отказали!

Целта беше връщане в трета лига от следващия сезон! Тя беше постигната категорично - 30 мача, 30 победи, като баражът срещу Верея беше спечелен със 7:1!!! Отстрани изглежда много лесно, но не беше така! Това беше постигнато благодарение на работата на всички в клуба от бат Ицо домакина до президента!!

След като отборът се завърна в трета лига, целта, която ми беше поставена, е отборът да се стабилизира в групата! Отборът не само, че се стабилизира в групата, ами се превърна в един от добрите отбори в нея, с който всеки се съобразяваше!!!

А за този сезон целта беше първото място!! Изпълнителният директор казва, че не са били водещи резултатите!!! Как така не са водещи резултатите, когато гониш първото място задължително? На мен ми беше поставена цел първото място, като до момента на моето освобождаване след пет мача отборът беше на първо място с пълен актив от точки (5 мача 5 победи) с 3 точки пред втория с мач по малко и с голова разлика 34-1!!

Да не говорим, че паралелно с това отстранихме четири отбора от трета лига (три от тях като гости) за Купата на България. Реално в рамките на 29 дни бяха постигнати 9 поредни победи с обща голова разлика 44-2!!!

След края на първия полусезон отборът финишира на второ място и бе изпусната преднина от 12 точки!!! Както казва изпълнителният директор в интервюто, наистина беше трудно лятото. Първо, защото той беше взел решение да се отегли от отбора - факт!!! Лично аз съм провеждал разговор с него и съм го молел да не го прави, защото в интерес на истината той и президентът дават не малко средства, за да може този славен клуб да си стъпи на краката!

След като стана ясно, че ще продължи работата си в клуба, се направи селекция (футболистите, които желаех, бяха привлечени) и реално трябваше да се гради нов отбор, отговарящ на амбициите и целите, които бяха поставени!!

Това за переспективата много не го разбрах, но аз наложих и повярвах в Георги Лазаров, Васко Стойчев и други момчета, в които в един момент имаше огромно недоверие!!

А колкото до моето освобождаване, ми беше съобщено от изпълнителния директор, че причината е загубата от Марица!!! А то излиза че това било добре обмислен ход, както се казва в интервюто!!! В четвъртък ме освободиха и в петък назначиха нов треньор!! Дали е било правилен ход или не моето освобождаване -  не знам, а и не ме интерисува, в интерес на истината. Времето ще покаже, но не беше логично и справедливо - в това съм сигурен!!

Аз съм си Спартаклия и никой не може да ми отнеме това нещо! Пожелавам успех на родния ми клуб в борбата за първото място! Пожелавам успех на Иван Кочев, на целия спортно-технически щаб, ръководство, президент и футболисти!!!

Като пак повтарям, че изобщо не мислих да давам обяснения за моето освобождаване, на футболните хора им е ясно за какво става въпрос!!
Още по темата: общо новини по темата: 167
02.06.2024
01.06.2024
31.05.2024
29.05.2024
20.05.2024
19.05.2024
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Гласувано! Ето къде отиват неизползваните седалки от стадион "Христо Ботев"
Спартак вкара седем на Загорец, нападател се отличи с хеттрик
Завръщане! Марица взе халф от Спартак
Спартак с контрола във Войсил срещу последния съперник от Трета лига
Рокада! Изненадваща раздяла в Спартак
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: