Ирина Винер: Ще бъде много унизително за Русия, ако отидем на олимпиадата в Париж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:19 / 19.12.2023
1822
Ирина Винер, която е президентът на руската федерация по художествена гимнастика, беше ясна, че руските състезатели няма да участват в международни състезания, докато не им бъде позволено отново да се играят под руското знаме и да слушат руския химн.

В интервю пред агенция ТАСС Винер сподели още, че за нейните гимнастички би било "унижение", ако участват на Летните олимпийски игри в Париж 2024 без знаме и химн.

"Доскоро ние в Европа можехме да претендираме само за едно място на Олимпиадата. Но защо е необходимо? Без знаме, без химн, без фенове, без специален екип, без музика, която избирахме за съчетанията по художествена гимнастика. Ще бъде жалко, ако отидем там. Мисля, че ще бъде много унизително за Русия. Но руската художествена гимнастика определено няма да отиде там и ние никога повече няма да играем без знамето и химна на Русия", коментира главният треньор на националния отбор.

През 2024-а година олимпийската селекция по художествена гимнастика ще се проведе по време на континенталните първенства, но руските гимнастички няма да могат да участват на европейското първенство, след като на 1 декември Европейската гимнастика забрани на представители от Русия и Беларус да участват във всички турнири под егидата на организацията.

На 8 декември пък Международният олимпийски комитет (МОК) разреши на руснаците да участват на Олимпийските игри в Париж с неутрален статут. МОК обяви, че спортистите на двете държави няма да бъдат допуснати до участие в отборните състезания. На лица, които активно подкрепят военни действия, също ще бъде отказано участие в Олимпиадата. В Париж ще бъде забранено показването на официални символи на Русия и Беларус.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 23
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).