ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (10)
Европейският футбол поема по нов път! Барселона и Реал се обединиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 21.12.2023Коментари (0)1246
© FC Barcelona
Барселона и Реал (Мадрид) обявиха подкрепата си за създаването на Суперлигата.

Позицията им е бърза и следствие на решението на Върховния съд на Европейския съюз, който обяви, че правилата на УЕФА, които блокират създаването на такова състезание, противоречат на правото на ЕС.

Ето какво заявиха двата най-големи испански клуба:

Барселона:

"Барселона желае да изрази задоволството си от присъдата на Върховния съд на Европейският съюз(СЕС), с която се оценява проектът за Суперлига, предложен от A22 Sports. В качеството си на един от клубовете, движещи проекта за Суперлига, Барселона смята, че решението проправя пътя за ново елитно футболно състезание в Европа, като се противопоставя на монопола върху футболния свят, и желае да започне нови дискусии относно пътя, по който трябва да поемат европейските надпревари в бъдеще.

От основаването си през 1899 г. Барселона винаги е бил пионерски клуб в света на спорта, като е бил водещ в стремежа към по-професионализирани структури както в национален, така и в международен мащаб, по отношение на мъжките и женските състезания, в различни спортове и от различни социални съображения. Ето защо, както и през последните години, клубът смята, че средносрочната устойчивост на европейския футбол предполага необходимостта от създаване на концепция по подобие на Суперлигата, предложена от А22. Състезателна система, която ще се справи с проблеми като прекалено многото мачове и прекомерния брой срещи между националните отбори, която ще работи за регулиране на финансовия феърплей между участващите отбори и която ще постави в центъра местните и международните играчи и привърженици. Тази система трябва да се съобразява с функциите и устойчивостта на националните състезания и да бъде меритокрация, която се основава предимно на резултатите на терена.

В годината, в която клубът празнува своята 125-годишнина, Барса иска да продължи да предлага своя опит и познания в различни спортове, за да предложи решения на актуални проблеми в елитния спорт. Ето защо заявява подкрепата си за Суперлигата, организирана от A22, и насърчава конструктивния дебат между националните и международните футболни органи, които вече бяха подкрепени от днешното решение на Върховния съд на Европейския съюз. Всичко гореизложено зависи от пълния прочит на решението".

Флорентино Перес, президент на Реал (Мадрид):

"Реал Мадрид приветства решението на Върховния съд на ЕС. През следващите дни ще проучим обхвата на това решение. На първо място, европейският футбол няма да бъде монопол. Второ, клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Виждаме, че насърчаването на състезанието е признато. Днес триумфира Европа на свободите, футбола и неговите фенове. Днес законът и свободата тържествуват. Преди 70 години вече направихме фундаментална стъпка със създаването на Европейската купа.

Ще защитаваме един модерен проект, който е съвместим с националните надпревари. Той ефективно ще наложи спазването на финансовия феърплей. Той ще защитава играчите и ще вдъхва ентусиазъм на феновете. Кампаниите ще се засилят от днес. Никой не е казал, че премахването на монопола ще бъде лесно. Това ще бъде футбол, подходящ за 21-ви век. Ще работим без заплахи, без да действаме срещу нещо или някого. От днес настоящето и бъдещето са в ръцете на клубовете и техните фенове. Това е велик ден в историята на футбола и спорта".
Още по темата: общо новини по темата: 4
22.12.2023
21.04.2021
20.04.2021
19.04.2021






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Подкрепата от мъжкия отбор не помогна, дубълът на Ботев с нова загуба и 19 място
Директорът, нарекъл Христо Ботев биткойнър, с опит за извинение
Неуспешен дебют за двамата нови в Локо, които още чакат работни визи
Илия Груев: Най-после в България имаме хубав стадион!
Илиан Илиев: След хикса настроението не е най-доброто, радва ни интересът на публиката
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: