Ботев победи Марица в драматично дерби

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (191)
17:47 / 17.10.2010
26925
Ботев Пловдив победи Марица с 2:1 в мач от първенството на Югоизточната "В" група, игран на стадиона в Кършиака, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Головете за Ботев вкараха Атанас Курдов и Владимир Байрев, за Марица се разписа Георги Стефанов. "Канарчетата" играха половината мач с човек по-малко, след като Антон Огнянов получи червен картон за удар без топка на съперник.

"Жълто-черните" влезнаха в двубоя като фаворити, но въпреки това Марица владееше инициативата до 20-ата минута. "Кършиаклии" организираха няколко много добри атаки и бяха близо до откриването на резултата на 3-4 пъти. Веднъж след пряк свободен удар топката дори удари горната греда. На няколко пъти страхотно намеси направи и вратаря на "канарчетата" Илия Николов.

Все пак след домакинския натиск, играта на Ботев потръгна и "жълто-черните" направиха няколко по-остри атаки. Логично се стигна и до първия гол след многото пропуски на Марица. Георги Какалов изведе с дълъг пас Атанас Курдов, който сам срещу вратаря не сгреши за 1:0. 20-ина минути по-късно, в края на полувремето, падна и втори гол. Централният защитник и юноша на маричани Владимир Байрев наказа бившия си тим с гол с глава.

Няколко атаки по-късно обаче Ботев остана с човек по-малко. Левият бек Антон Огнянов, който вече имаше жълт картон, изблъска с две ръце футболист на Марица и съдията Георги Кабаков го изгони с директен червен.

След почивката двубоят стана доста по-интересен, като Марица бе доста по-активния отбор, а Ботев не рискуваше в предни позиции с човек по-малко. Един от най-добрите на терена - Николай Манчев пък напусна на почивката с травма, а на негово място влезе далеч по-неубедителния Пейо Батинов.

След няколко опасни атаки, Марица успя да стигне до гол. Около 60-ата минута Георги Стефанов успя да намали. До края имаше още няколко опасни ситуации пред вратата на Ботев, но защитата в жълто-черни екипи се справи с всички опасности.

След тази победа Ботев води на вече с 8 точки на втория в групата Нефтохимик. Двубоят на бургазлии в Свиленград протече скандално, като бе прекратен при резултат 2:2 по вина на Нефтохимик. Ако Дисциплинарната комисия реши да бъде присъден служебен резултат в полза на Свиленград, то "шейховете" ще останат с 26 точки. Ботев в момента са с 34.


Виж коментарите (191)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 23
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).