Областният управител призова за по-бързи действия със стадион "Локомотив"! Организира важна среща с министър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:08 / 26.02.2024
4429
Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев даде брифинг пред медиите след проверката на стадион "Локомотив", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На него той отговори на важните въпроси около строителството на "черно-белия" дом, като засегна и въпроси, които касят град Пловдив.

Ето какво заяви Областният управител:

"Не открихме никакви нередности, абсолютно всичко е изрядно по документацията и с изискванията за лицензиране на клуба."

"Това, което виждаме - няма никакви пречки ПФК Локомотив да получи лиценз за тази година и за този сезон да играе на стадион "Локомотив"."

На въпрос дали са осигурени средства за построяването на централната трибуна, Областният управител заяви: "Да, има осигурени средства. Както каза и господин Борисов, за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото изграждане."

"Хубаво е това нещо да стане тази година, за да не стигне до случай Локомотив и Общината да загубят тези средства, затова трябва се действа по-бързо."

"Чака се в момента МРБ, аз също като областен управител съм се ангажирал с това нещо. Ще искам една среща с министър Цеков, за да може и неговият екип да дойде на място в Пловдив, да се запознаят с проблемите на града. Да дойдат на среща в Пловдив с бизнеса и обществеността, за да може всички тези текущи въпроси да бъдат решени."

"Има и други въпроси, които засягат град Пловдив – околовръстното, водоснабдяването, много са нещата и те всички са свързани с Министерството на регионалното развитие и благоустройството."

"Тази седмица ще изпратя официална покана на Министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив, на която да направим среща и да обсъдим всички въпроси, включително и тези за трибуната на стадион “Локомотив"."

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).