ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Турският футбол е на светлинни години пред нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 04.11.2010Коментари (12)2918
© Plovdiv24.bg
Легендата на Българския футбол Христо Бонев гостува тази седмица в турския град Бурса, където наблюдава срещата между местния тим и Манчестър Юнайтед от Шампионската лига. По време на пресконференцията на "смърфовете" той разказа за посещението си там.

"Приятел от Стара Загора - Румен Райков има изключително големи връзки с ръководството на Бурса. Той се свърза с двама ръководители в Бурса - Масут Бей, Али Бей, които много ни помогнаха. Поканиха ни да отидем на мача. В нашата приятелска група беше и Веселин Маринов, който е голям фен на Манчестър Юнайтед", разказа Бонев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Юнайтед бяха в хотел, пазен от 6 пресечки преди хотела. Намерихме начин да отидем до хотела и за мое голямо щастие във фоайето видях Боби Чарлтън, с преводач му припомних, че 1969-а аз съм го пазил по време на мача им с нас. Зарадва се много човека, разреши снимки да си направим. Той информира сър Алекс Фъргюсън, той дойде долу, поговорихме си малко. Фъргюсън ме информира, че Бербатов спи и аз като треньор съм наясно, че не би трябвало да претендирам той да слиза, да се среща с мен, защото той си е на режим в хотела."

"Това, което ми направи впечатление по време на мача е любовта на хората към футбола. Един цял стадион - 38 000 души пяха нон-стоп всички. Отвсякъде флагчета, знамена, шалове. Пяха от първата, до последната минута, като нашите фенове - но там говорим за 38 000 човека, което те кара да настръхваш, имаше моменти в които повече гледах феновете и им се наслаждавах на любовта, с която се отнасят към собствения отбор, от колкото да гледам мача."

"Аз основно исках да се видя и запозная с Бербатов. Да ида да го убеждавам да се връща в националния, след като е взел твърдо решение смятам, че няма да е правилно. Сър Алекс Фъргюсън е един много уравновесен човек. Отнесе се с уважение към мен, въпреки че сигурно не е знаел точно кой съм, но са го информирали, че дълго време съм бил в националния отбор и голмайстор."

"Ние сме на светлинни години след тях. На етажа, където са били е имало специална охрана за тях. В асансьора също. Там, където ходеха да закусват и обядват - няма такива 9:30 всички да закусват - който когато иска, тогава да отиде. Специална охрана имат до масата - такава организация и такъв ред, какъвто след 500 години няма да настъпи в България. В Турция са 500 години пред нас във футбола. Бурса не е от грандовете, в момента са първи, но най-големите отбори там - представете си каква е организацията там в Фенербахче, Галатасарай... В момента те строят стадион - приказка. Те са четвъртия по големина град и какви стадиони имат, а ние сме втори по големина и нямаме стадион за тренировки", разказа Христо Бонев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При нас криза няма ама няма и нищо насреща.В Турция са в криза и затова строят и зали и стадиони.Не виждам как се кандидатираме за Сп като нямаме нито един нормален стадион от 50-60 хлд.и то покрит.
+1
 
 
Най сетне някой да каже това аз кат пиша никой не вярва няколко пъти съм писал по тази тема е сега легенда кат Бонев го каза СЕГА ГАЛАТАСАРАЙ НАПРАВИ НОВ СТАДИОН КОЙТО СЕ КАЗВА '' ТюРК ТЕЛЕКОМ АРЕНА'' НАМЕРЕТЕ ГО ГУГАЛА И ВИщЕ КАК ЗА 1 ,5 МЕСЕЦА СЕ ИЗДИГА СТАДИОН А ТУКА КАЗВАТ ЗА 2-3-4-5 ГОДИНИ СЕ ПРАВИЛ СТАДИОН :Д
+3
 
 
И не само футбола им е на светлинни години напред...
+3
 
 
Малко станно ми звучи голяма футболна легенда като Зума да се впечатлява от хотела и закуската. Все пак във всеки свестен хотел (дори и в Пловдив) е така. Но иначе е прав - турците дърпат напред. 3то място на световното 2002, 3то място на европейското 2008. Освен това клубния им футбол е на доста добро ниво и това се вижда в Евро турнирите ... не като нашия
+5
 
 
"Турският футбол е на светлинни години пред нас", а преди 20-30 години беше на светлинни години СЛЕД нас! Те ли напреднаха толкова, или ние се върнахме назад, знам ли...
+4
 
 
Абе прав е човека, ама ТФС си има закони и си ги спазва безкомпромисно, има си политика за развитие и я следва неотлъчно, има си съдииска комисия и я уважава, има си инвеститори и им помага да печелят като предоставят на всички клубове-членове равни условия за честно футболно състезание. Това като стане при нашето БФС тогава можем да започнем да си мислим да развиваме футбол на тяхно ниво.
-13
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Четвърта оставка за деня в Локо! Решението на Пиргов също е окончателно
Локо с тежък жребий за Купата, ясни са съперниците на Ботев и Марица
Бивш ас на Локомотив Пловдив е новият "майстор" в ЦСКА 1948
Официално: Масови оставки в Локомотив, клубът остана без ръководство
Ботев, Локо и Марица научават днес съперниците за Купата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: