Христо Бонев: Турският футбол е на светлинни години пред нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
15:22 / 04.11.2010
2919
Легендата на Българския футбол Христо Бонев гостува тази седмица в турския град Бурса, където наблюдава срещата между местния тим и Манчестър Юнайтед от Шампионската лига. По време на пресконференцията на "смърфовете" той разказа за посещението си там.

"Приятел от Стара Загора - Румен Райков има изключително големи връзки с ръководството на Бурса. Той се свърза с двама ръководители в Бурса - Масут Бей, Али Бей, които много ни помогнаха. Поканиха ни да отидем на мача. В нашата приятелска група беше и Веселин Маринов, който е голям фен на Манчестър Юнайтед", разказа Бонев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Юнайтед бяха в хотел, пазен от 6 пресечки преди хотела. Намерихме начин да отидем до хотела и за мое голямо щастие във фоайето видях Боби Чарлтън, с преводач му припомних, че 1969-а аз съм го пазил по време на мача им с нас. Зарадва се много човека, разреши снимки да си направим. Той информира сър Алекс Фъргюсън, той дойде долу, поговорихме си малко. Фъргюсън ме информира, че Бербатов спи и аз като треньор съм наясно, че не би трябвало да претендирам той да слиза, да се среща с мен, защото той си е на режим в хотела."

"Това, което ми направи впечатление по време на мача е любовта на хората към футбола. Един цял стадион - 38 000 души пяха нон-стоп всички. Отвсякъде флагчета, знамена, шалове. Пяха от първата, до последната минута, като нашите фенове - но там говорим за 38 000 човека, което те кара да настръхваш, имаше моменти в които повече гледах феновете и им се наслаждавах на любовта, с която се отнасят към собствения отбор, от колкото да гледам мача."

"Аз основно исках да се видя и запозная с Бербатов. Да ида да го убеждавам да се връща в националния, след като е взел твърдо решение смятам, че няма да е правилно. Сър Алекс Фъргюсън е един много уравновесен човек. Отнесе се с уважение към мен, въпреки че сигурно не е знаел точно кой съм, но са го информирали, че дълго време съм бил в националния отбор и голмайстор."

"Ние сме на светлинни години след тях. На етажа, където са били е имало специална охрана за тях. В асансьора също. Там, където ходеха да закусват и обядват - няма такива 9:30 всички да закусват - който когато иска, тогава да отиде. Специална охрана имат до масата - такава организация и такъв ред, какъвто след 500 години няма да настъпи в България. В Турция са 500 години пред нас във футбола. Бурса не е от грандовете, в момента са първи, но най-големите отбори там - представете си каква е организацията там в Фенербахче, Галатасарай... В момента те строят стадион - приказка. Те са четвъртия по големина град и какви стадиони имат, а ние сме втори по големина и нямаме стадион за тренировки", разказа Христо Бонев.



Виж коментарите (12)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).