Карлос Моя и Цеци Пиронкова сътвориха уникално шоу в София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:56 / 07.11.2010
1546
Бившият №1 в света Карлос Моя, Цветана Пиронкова, Диа Евтимова и Димитър Кузманов направиха страхотно шоу пред родните любители на тениса в препълнената зала "Христо Ботев" в София. Шампионът от Ролан Гарос си партнираше с Диа, а от другата страна на мрежата бяха първата ни ракета при жените и младата ни надежда за успехи в мъжкия тенис. Двубоят премина с много шеги и качествени отигравания и завърши 4-4, "за да няма сърдити".

Моя е в България по повод честването на 80-годишния юбилей на БФТ, а шоуто продължи близо два часа и половина. Първи на корта излязоха деца от програмата "Play and Stay", която в България се осъществява благодарение на БФТ.

След това Карлос Моя проведе открит урок по тенис, в който участие взеха част от шампионите и финалистите на Държавните първенства до 10, 12 и 14 години Симон Антони Иванов, Михаела Гаджева, Мишел Тричков, Виктория Бърдарова, Андрей Алауи и Вивиан Златанова. Последните трима, както и шампионът при 12-годишните Калоян Вълчев, ще отидат на двуседмична безплатна подготовка в Oceanside Tennis Academy (САЩ), като част от стратегията на БФТ за подпомагане на младите ни таланти.

Последва мач на двойки с участието на националните ни състезатели по тенис за хора в инвалидни колички Борис Томов и Владимир Гюров, а след това Моя получи благодарности за визитата си от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, председателя на БОК Стефка Костадинова и заместник-председателя на БФТ Георги Крумов.

"Сигурен съм, че с усилията, които полагат от ръководството на федерацията и с помощта от страна на международните централи, работата им ще донесе желаните резултати", сподели министър Нейков.

"Нашата федерация по тенис прави чудеса. Тенисистите ни се изкачват все по-нагоре в световните ранглисти и не случайно играчи като Карлос Моя идват в България. Дай Боже, един ден България да има и олимпийски шампион в тениса", допълни Стефка Костадинова.

"Радвам се, че тук видяхме и най-малките ни тенисисти, и хората в инвалидни колички, защото ние се опитваме да превърнем тениса в социален спорт", каза д-р Крумов.
"Има голямо развитие. БФТ прави всичко по силите си за играта в България и мисля, че се справяме. На мен ми оказват безвъзмездна подкрепа, както и на останалите български тенисисти", добави Цветана Пиронкова.

Последва среща на двойки с участието на националните ни състезатели по тенис за хора в инвалидни колички Борис Томов и Владимир Гюров, а след това започна и така дългоочаквания мач с участието на Карлос Моя и звездите на българския тенис. След неговия край множество зрители слязоха на игрището и се наредиха на опашка за автограф от Карлос Моя и родните тенисисти, донесли им толкова много положителни емоции.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).