Пловдивски вратари "превзеха" "А" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:08 / 08.11.2010
2764
Три от младите надежди на пловдивския футбол бяха титулярни вратари в мачовете от изминалия кръг в "А" група. Двама от тях пазиха на така нареченото "дерби" на кръга между Славия и Левски. На вратата на белите бе Стефано Кунчев, който този сезон е титуляр за белите, въпреки че е едва на 19 години. Младият страж, който израстна в школата на Векта, е един от стабилните играчи на "белите", макар че в последния мач допусна грешка, заради която Левски успя да изравни.

На отсрещната врата бе застанал 25-годишният Кирил Акалски. Юношата на Марица, който направи име в Локомотив Пловдив, изигра едва втори мач като титуляр за Левски в първенството, първия бе именно срещу "смърфовете". Той пази за сините и в злополучния им евромач. И в трите срещи до сега Киро пуска по два гола, но с едно-две изключения, не може да бъде винен за нито едно от попаденията.

За друг от водещите отбори в България - Черно Море, на врата пази 21-годишният Петър Денчев. Възпитаникът на Спартак Пловдив спаси дузпа за своя тим, но защитата пред него бе отчайваща и в крайна сметка "моряците" паднаха с 0:4.

Любопитно е, че извън тази група е единственият пловдивски тим в елита - Локо Пловдив, въпреки че двама от гореспоменатите минаха през Лаута, а Денчев това лято бе на проби. "Смърфовете" за сега залагат на опита на чужденец - Флориан Лучини. На чужденци залагат още в лидера Литекс, преследвача Черноморец, както и в ЦСКА.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 27
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).