Връщат в "Цар Симеон" юношески национал, освободен преди 4 месеца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:29 / 09.11.2010
344
След 4 месеца солено наказание, главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов реши да върне в отбора освободения млад колоездач Цветелин Кюркчиев. В началото на юли Цецо бе отстранен от отбора заради непрофесионално отношение към тренировъчния процес и неспазване на треньорските указания.

Въпреки, че тогава бе повикан в националния юношески отбор на България, Кюркчиев бе наказан с отстраняване по лично решение на Павлов. Сега обаче наставникът на пловдивския велотим решил да даде последен шанс на своя състезател.

Кюркчиев бе вторият колоездач на "Цар Симеон 1898", освободен от тима за непрофесионално отношение към тренировъчния процес. Преди половин година същата събда имаше и Пано Уйлямс Гоги, който също бе отстранен от отбора по същите причини, но няма да бъде връщан отбора.

Още в началото на подготвителния период главният треньор Петър Павлов бе поставил ултиматум пред Кюркчиев да проявява повече сериозност в тренировките и да не отсъства безпричинно. 19-годишният бегач, който караше тогава при юношите старша възраст, обаче не взе от дума.

"Надявам се Цецо вече да е осъзнал добре как сам си вреди на бъдещето с несериозното си отношение. Той е младо момче, всеки може да сгреши. Затова реших да му дам нов шанс, защото е талантлив. Има си обаче правила при нас и те трябва да се спазват от всички състезатели, без значение дали са национали или не, какъвто е случая с Цецо. Той трябва да се научи на дисциплина, обеща да се поправи и да се промени", коментира изпълнителният директор на "Цар Симеон 1898" Йордан Зашев.

Роденият на 12 февруари 1992 година Кюркчиев се смяташе за един от големите таланти на пловдивското колоездене. През това лято той стигна до националния юношески отбор на България и бе в сметките на селекционерите за европейското първенство по колоездене на шосе в турския град Анкара от 15 до 19 юли. Там Цецо със сигурност щеше да дебютира на голям колоездачен форум с националното трико, но бе наказан.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 27


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).