Пампорово ще домакинства на кръг от Европейската купа по ски през 2012 година

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:09 / 12.11.2010
1238
Зимният курорт Пампорово отговаря на всички изисквания за провеждане Европейската купа по ски за мъже и ще получи за пръв път домакинство за кръг в края на януари или началото на февруари 2012 г. Оценката е на координаторът на Европейската купа в алпийските ски Маркус Валднер, който заедно с екип от Международната ски федерация (ФИС) беше на инспекция в курорта.

Той даде висока оценка на условията и потвърди решението си за провеждане на слалом за мъже. Валднер заяви, че е много приятно изненадан от поддръжката на пистите, от отличната система за изкуствен сняг, както и от големите инвестиции и новите хотели в курорта.

"От страна на ФИС много щастливи да се завърнем с Европейска Купа отново в България. Пистите в Пампорово са отлични, отговарят на всички изисквания и имат цялото нужно оборудване. Състезанието ще бъде два слалома през 2012 г., края на януари или началото на февруари. Датите зависят от няколко фактора и от заетостта на отборите и организаторите по това време", каза Маркус Валднер.

Да сега стартове за Европеската купа по ски в България са се провеждали само в Боровец и Банско.

По време на визитата експертът срещна с председателя на Българската ски федерация Цеко Минев и със собственика на "Пампорово" АД Цветелина Бориславова.

"През последните няколко години направихме наистина големи инвестиции в курорта, което доведе до значителни подобрения в ски зоната, обясни Бориславова . Изградихме модерна система за изкуствено заснежаване, която покрива повечето писти, два нови лифта и разширихме ски зоната с нови трасета. Едно домокинство на Европейска купа ще бъде естествен резултат от повишеното качество на курорта и признание за усилията ни."

Този сезон генерална репетиция за събитието ще бъде традиционната купа "Пампорово", която е от календара на ФИС и част от държавното първенство.

Източник: в. "Дневник"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).