ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (12)
Над 4 000 лв. събраха спортни звезди и бизнесмени за шампионка по тенис за инвалиди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:07 / 17.11.2010Коментари (0)978
Над 4 000 лв. събраха спортни звезди и бизнесмени за балканската шампионка по тенис за инвалиди Мария Петрова. Точно 3 140 лв. и 520 евро събраха снощи на благотворителен коктейл в Пловдив едни от най-големите спортни звезди на България за балканската шампионка по тенис в инвалидни колички Мария Петрова. Първата ракета на страната Цветана Пиронкова, Николай Бухалов, най-успешният български кануист, съпругата му Бонка Пинджева, лекоатлетката Ива Пранджева бяха сред основните дарители, уважили благородната инициатива на д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб "Локомотив".

Над 100 известни пловдивчани, основно бизнесмени, също дадоха своята лепта за Мария Петрова. "С днешната вечер стартираме благотворителните кампании във връзка с Коледните празници и пожелавам повече хора да станат дарители", каза д-р Невен Енчев, основател на фондация "Качество на живот".

Идеята за набиране на средства за Мария Петрова идва от нейния съотборник Борис Томов, тазгодишния балкански шампион на двойки по тенис в инвалидни колички, и от нейната треньорка Христина Сотирова. "Мария е сирак, израсла е в дом за деца с увреждания", разказа историята на шампионката Борис. "Страда от вяла пареза на десен крак, но се движи самостоятелно, без бастун. Когато забременява приятелят и казва да не разчита на него. Мария обаче смело решава да остави детето. В София и искаха 500 лв. за раждането", обясни Борис. Затова той говори с д-р Георги Крумов, който освен вицепрезидент на фондацията по тенис е и един от най-известните ни гинеколози.

Д-р Крумов помага преди дни за раждането на малкия Божидар в пловдивска АГ болница без Мария да даде нито една стотинка. Сърцатият лекар се заема да осигури на младата майка и финансова обезпеченост за гледане на бебето.

Наддаването за спортни вещи на снощното парти стартира с 2 парфюмерийни комплекта, предоставени за каузата лично от шампиона от "Ролан Гарос" 1998 г. Карлос Моя. По 120 лв. броиха за тях Димитър Попов и главният архитект на община "Родопи" Атанас Недевски.

Швейцарският лекар от български произход д-р Петър Илиев стана горд притежател на тениска на Цвети Пиронкова срещу 250 лв. "Ще зарадвам съпругата си с нея", обясни медицинското светило. Най-яростно наддаване предизвика картината "Мерилин в бяло" с автор Пламен Темелков. В "битката" между Лили Вълчанова и Румен Найденов надделя кавалерът със сумата от 600 лв. Най-щастливи от всички бяха децата, сдобили се с картички с автограф от Цвети Пиронкова.

Известната фамилия Нина и Максим Миткови подариха детска количка, кошара, вана за къпане на малкия Божидар. Накрая присъстващите си тръгнаха с специално отпечатани фотоси от Америка, чийто автор е Аделина, съпругата на д-р Крумов.

Със събраните пари първо ще купя гардероб, каза Мария Петрова при изписването си днес от болницата. Шампионката нямаше думи да изкаже благодарността си към д-р Георги Крумов, накарал толкова много хора да приемат присърце нейната история. Преди да отпътува с бебето за София, където живее в социално общежитие, тя получи още един неочакван дар. Бизнесмен се обадил на д-р Крумов с обещанието да изплаща всеки месец по 150 лв. на младата майка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
12-годишна вкара гол във футболното дерби на Пловдив при жените
Община Пловдив организира "Училищни игри на волята"
Ултиматум в Спартак: Заплашвате ли треньора, спирам финансирането!
Марица се представи отлично в мемориален турнир в Белград
ПФК Марица поздрави Владимир Темелков, благодари му за изпълнения ангажимент
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: