Над 4 000 лв. събраха спортни звезди и бизнесмени за шампионка по тенис за инвалиди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 17.11.2010
979
Над 4 000 лв. събраха спортни звезди и бизнесмени за балканската шампионка по тенис за инвалиди Мария Петрова. Точно 3 140 лв. и 520 евро събраха снощи на благотворителен коктейл в Пловдив едни от най-големите спортни звезди на България за балканската шампионка по тенис в инвалидни колички Мария Петрова. Първата ракета на страната Цветана Пиронкова, Николай Бухалов, най-успешният български кануист, съпругата му Бонка Пинджева, лекоатлетката Ива Пранджева бяха сред основните дарители, уважили благородната инициатива на д-р Георги Крумов, вицепрезидент на Българската федерация по тенис и президент на тенис клуб "Локомотив".

Над 100 известни пловдивчани, основно бизнесмени, също дадоха своята лепта за Мария Петрова. "С днешната вечер стартираме благотворителните кампании във връзка с Коледните празници и пожелавам повече хора да станат дарители", каза д-р Невен Енчев, основател на фондация "Качество на живот".

Идеята за набиране на средства за Мария Петрова идва от нейния съотборник Борис Томов, тазгодишния балкански шампион на двойки по тенис в инвалидни колички, и от нейната треньорка Христина Сотирова. "Мария е сирак, израсла е в дом за деца с увреждания", разказа историята на шампионката Борис. "Страда от вяла пареза на десен крак, но се движи самостоятелно, без бастун. Когато забременява приятелят и казва да не разчита на него. Мария обаче смело решава да остави детето. В София и искаха 500 лв. за раждането", обясни Борис. Затова той говори с д-р Георги Крумов, който освен вицепрезидент на фондацията по тенис е и един от най-известните ни гинеколози.

Д-р Крумов помага преди дни за раждането на малкия Божидар в пловдивска АГ болница без Мария да даде нито една стотинка. Сърцатият лекар се заема да осигури на младата майка и финансова обезпеченост за гледане на бебето.

Наддаването за спортни вещи на снощното парти стартира с 2 парфюмерийни комплекта, предоставени за каузата лично от шампиона от "Ролан Гарос" 1998 г. Карлос Моя. По 120 лв. броиха за тях Димитър Попов и главният архитект на община "Родопи" Атанас Недевски.

Швейцарският лекар от български произход д-р Петър Илиев стана горд притежател на тениска на Цвети Пиронкова срещу 250 лв. "Ще зарадвам съпругата си с нея", обясни медицинското светило. Най-яростно наддаване предизвика картината "Мерилин в бяло" с автор Пламен Темелков. В "битката" между Лили Вълчанова и Румен Найденов надделя кавалерът със сумата от 600 лв. Най-щастливи от всички бяха децата, сдобили се с картички с автограф от Цвети Пиронкова.

Известната фамилия Нина и Максим Миткови подариха детска количка, кошара, вана за къпане на малкия Божидар. Накрая присъстващите си тръгнаха с специално отпечатани фотоси от Америка, чийто автор е Аделина, съпругата на д-р Крумов.

Със събраните пари първо ще купя гардероб, каза Мария Петрова при изписването си днес от болницата. Шампионката нямаше думи да изкаже благодарността си към д-р Георги Крумов, накарал толкова много хора да приемат присърце нейната история. Преди да отпътува с бебето за София, където живее в социално общежитие, тя получи още един неочакван дар. Бизнесмен се обадил на д-р Крумов с обещанието да изплаща всеки месец по 150 лв. на младата майка.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).