Страхотен успех за пловдивския спорт!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:07 / 28.04.2024
3399
Страхотен успех за пловдивския спорт! Постигна го гребецът Кристиан Василев, който спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това лято. Това стана факт, след като 32-годишният пловдивчанин завърши втори във финал А на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с Европейското първенство по гребане в Сегед (Унгария). 

Първите трима в крайното подреждане печелят квоти за Олимпиадата в Париж.

Василев финишира на 2.11 секунди изоставане от победителя на 2000-метровата дистанция - състезаващия се за Сърбия руснак Николай Пименов, който спечели със 7:33.32 минути.

"Дойдох подготвен и единствената ми мисъл беше да спечеля. Знаех, че най-силният ми конкурент ще бъде Николай Пименов, но основната цел беше да съм в първите трима и да се класирам за Игрите в Париж.  Физически беше трудно заради условията, насрещния вятър, но всичко е психика", коментира Кристиан Василев пред сайта на международната федерация по гребане.

Кристиан Василев донесе втора квота за българското гребане за Олимпиадата след Десислава Ангелова, която се класира във финала на скиф (жени). 

Емил Нейков финишира трети във финал Б на скиф на Европейското първенство, като в надпреварата отстъпи на румънеца Михай Чирута и ирландеца Пол О'Донован.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).