Пълдин продължи битката за бронзовите медали, предстои дерби на Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
12:45 / 02.05.2024
1500
Отборът на ФК Пълдин (Пловдив) спечели нова победа и продължава битката за бронзовите медали от националния футболен шампионат при жените. Възпитаничките на треньора Ангел Славов надиграха ЛП Суперспорт с 4:2 в двубой от 22-ия кръг, който се проведе на стадиона в село Труд.

Така пловдивчанки запазиха третото място във временното класиране с актив от 34 точки, една повече от четвъртия Спортика (Благоевград).

Двубоят срещу ЛП Суперспорт започна силно за домакините и Мариела Петрова откри резултата в средата на първото полувреме. Малко преди почивката Йорданка Парнарова отбеляза за 2:0.

Няколко минути след началото на втората част Мариела Петрова отбеляза своя втори гол и направи преднината на Пълдин класическа.

Последва обаче спад в действията на домакините и това позволи на съперника им да се върне в мача. След груба грешка в отбрана се стигна до дузпа, която бе реализирана от ЛП Суперспорт за 3:1. Няколко минути по-късно резултатът вече бе 3:2.

Едва тогава момичетата на Пълдин отново увеличиха оборотите. След чудесно извеждащо подаване Мариела Петрова бе повалена в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Теодора Митова бе точна от бялата точка за крайното 4:2.

Дебют за женския отбор направи София Марковска. Тя е поредното момиче от школата на ФК Пълдин, което взема участие в мач на жените!

Следващият мач на ФК Пълдин е на 11.05. от 11:00 часа. Съперник в него ще е градският съперник ФК Енко (Пловдив). Двубоят ще се играе на стадион Пловдив.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 17


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).