Ботев и още четири клуба поискаха голяма промяна, но тя не се прие! Нов формат влиза в Първа лига

Автор: Тодор Благов
Коментари (0)
15:11 / 08.05.2024
2730
След срещата между представителите на клубовете, Българския футболен съюз и професионалната футболна лига бяха обявени предложенията за форматите на Първа и Втора лига, които трябва да се приемат на Изпълком. 

Първа лига остава с 16 отбора, но ще бъде променен форматът. Той ще бъде от първа четворка, втора четворка (5-8 място) и осмица (9-16 място).

В първата и втората четворка форматът ще е всеки срещу всеки на разменено гостуване. Който заеме трето или четвърто място, в зависимост от Купата на България, ще играе бараж срещу петия за европейско участие.

В осмицата, където ще бъдат отборите, борещи се за своето оцеляване, ще се играе само по един мач. Два отбора изпадат директно и два ще играят бараж, съответно срещу третия и четвъртия във Втора лига.

Предложението Първа лига да бъде намалена като брой отбори беше подкрепено само от пет клуба - Лудогорец, ЦСКА-София, Левски, ЦСКА 1948, Ботев Пловдив, като не се прие.

Предложение, което бе прието, е мачове от Втора лига да могат да се играят, когато има пауза за националните отбори.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).