Кметът посрещна Стефка Костадинова! Аплодираха Ботев за Купата, обсъдиха се редица теми, сред които и стадионите

Автор: Тодор Благов
Коментари (3)
15:19 / 17.05.2024
2910
Кметът Костадин Димитров посрещна една от най-забележителните спортистки на Пловдив и България Стефка Костадинова. На събитието присъства и Министърът на спорта Георги Глушков.

Легендарната пловдивчанка изуми присъстващите, като заяви, че за първи път е в заседателната зала на Община Пловдив. Всички гости на събитието аплодираха спечелената Купа на България от състава на Ботев (Пловдив).

Кметът на града честити деня на спорта, като направи изявление по наболелите теми със спортните активности и бази на Пловдив:

"Полагаме усилия за развитието на масовия спорт. Процесът е много дълъг – от децата в училище, до школите и базите и накрая треньорите."

"Пловдив е уникален със своите таланти. Тук имаме спортно училище, една от най-големите бази на Балканите – Гребната база."

"От известно време имаме подем по отношение на спортните бази, тъй като във всеки областен град има зали за спортни мероприятия. Дойде времето на стадионите, вече има три стадиона, на които да се провеждат нормални мачове."

"Ще положим максимални усилия за двата стадиона в Пловдив, за да довършим започнатото до самия край. Благодаря и за отпуснатия бюджет, за да може това да се случи.

Кметът с шега отбеляза, че процесът със стадионите не е много труден, а по-скоро интересен.

“Феновете обикновено са специалисти по всичко, разбират от всичко", каза с шега градоначалникът.

Костадин Димитров отбеляза, че базата е от изключителна важност за постигане на успехите и отчете пропуските, особено по отношение на условията за леката атлетика.

“Правим усилия в Пловдив да има повече бази и да се развива както професионалният спорт, така и масовият спорт. Работи се по много инфраструктурни проекти, тъй като при сегашните условия трудно ще имаме олимпийски успехи."

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).