Локо падна от Левски и записа трета поредна загуба в плейофите

Автор: Стойчо Генов
Коментари (20)
22:11 / 18.05.2024
7133
Отборът на Локомотив Пловдив продължи лошата си серия и остана без спечелена точка от началото на плейофите в Топ 6 на Първа лига. Черно-белите загубиха от Левски с 1:2 в двубой от 34-ия кръг, който се игра на стадиона в "Лаута", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Мичи Нтело (10) се разписа за домакините, а Цунами (29) и Рикардиньо (32) бяха точни за "сините".

Така възпитаниците на треньора Александър Томаш записаха трето поредно поражение и останаха с актив от 55 точки на пето място във временното класиране.

Преди началото на двубоя привържениците по трибуните приветстваха героите от 2004 година, спечелили историческата първа шампионска титла на България.

Мачът започна страхотно за пловдивчани, които откриха резултата още в 10-ата минута. Димитър Илиев се пребори за една топка в центъра на терена и подаде към Ангел Лясков. Той пък изведе по чудесен начин Мичи Нтело сам срещу вратаря и белгиецът шутира покрай него за 1:0.

Левски направи бърз обрат в рамките само на 3 минути.

В 29-ата локомотивци за пореден път през този сезон допуснаха гол след корнер. Евертон Бала центрира в пеналта, където Цунами надскочи отбраната и засече с глава за 1:1.

В 32-ата минута Асен Митков изведе Рикардиньо между двама защитници на домакините. Бразилецът преодоля вратаря Кристиан Томов с техничен удар за 1:2.

Десет минути преди края Бабакар Дион получи на десния фланг и изведе Димитър Илиев в наказателното поле, където бе съборен. Съдията Валентин Железов посъчи бялата точка, но в същия момент помощникът му вдигна флага за засада на Дион. Впоследствие тя бе потвърдена от VAR. 

Локомотив игра в състав:

Кристиан Томов, Кристиян Пешов, Тодор Павлов (Мартин Паскалев), Хорхе Сегура, Ангел Лясков, Христо Иванов (46- Евандро), Ивайло Иванов (Мартин Райнов), Димитър Илиев, Мартин Петков (46- Владимир Медвед), Петър Андреев (64- Бабакар Дион), Мичи Нтело.



Виж коментарите (20)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).