ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (25)
Зрелище! „Лъвовете” изядоха „петлите”
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 28.11.2006Коментари (40)1747
©
Невероятно зрелище, драма, осма поредна победа и искрени сълзи в безмълвния Мартин Стоев. Българските волейболисти показаха характер, показаха мъжество и успяха да върнат позабравените емоции от лятото на 94-та година срещу „любимите” ни французи. Българите успяха да възкръснат и подобно на Емил Костадинов през 93-та изхвърлиха французите от борбата, сломявайки ги с 3:2, когато „петлите” вече се виждаха победители. Либерото на Франция правеше обиколки на радост на игрището след всяка точка на своите през първите два гейма. Същият този състезател заедно със своите съотборници незнаеше къде се намира и едва стоеше на краката си след края на срещата и се опитваше да асимилира какво се е случило. Как грохналите и безпомощни в първите два гейма българи успяха буквално да ги смажат без да позволят на своя съперник да се усети какво се случва с него.

Срещата не започна никак обещаващо за нашите. Франция взе първите два гейма с 23:25 и 22:25. Французите дръпнаха в резултата и на третия. Нападателят им Гранворка бе неудържим и успяваше да надиграе нашите при всяко едно отиграване. Срещу себе си Франция имаше изморен и безпомощен български отбор, който незнаеше как да се противопостави на своя съперник, като единствено Казийски се оптиваше и успяваше да твори. В средата на третия гейм Мартин Стоев изглеждаше отчаян и примерен а Французите убедително вървяха към безапелационна победа. Тогава българският треньор извади жокерите от своя ръкав и прати съперника в нокаут. Стоев извади неубедителните Гайдарски и Владо Николов. В центъра заигра поразяващата ръка Христо Цветанов, докато с атака на мястото на Владо влезе младият Боян Йорданов. Младият състезател, който се обиграваше в предишните срещи, този път с лекота "изяде" французите. Нашите като на шега измъкнаха третия гейм из под носа на своя съперник, като почти всички точки до края бяха завършени от Цветанов и Йорданов, подпомагани вещо от техничните отигравания на капитана Пламен Константинов. Така успяхме да затворим гейма на 25:22. Следващият отново бе за нас, отново със същия резултат и отново след блестяща игра на Йорданов, Цветанов, Казийски и компания. В тайбрека българите играха така, сякаш нарочно бяха оставили французите да поведат убедително, за да могат после да ги смажат и да ги боли още повече, отмъщавайки си за онова незаслужено 0:3 във финалите на Световната лига. Безапелационното 15:10 дойде с такава лекота, че на пръв поглед нашите, ако се бяха напрегнали, можеха да оставят и на 5 точки своя съперник. В петия гейм „лъва” вече беше покорил „петела” и просто си играеше с него преди да нанесе смъртоносния удар.

След края на срещата французите изглеждаха толкова отчаяни и безпомощни. Осъзнаха в каква жертва се бяха превърнали. Българите се бяха подиграли с тях. В отчаянието си треньора на гостите тръгна да се разправя с някои от нашите волейболисти, че прекалено бурно изразяваха радостта си. Нашите го изгледаха с насмешка и продължиха празненството си. Французите трябваше да се примирят и да напуснат надпреварата, а България стана първият отбор класирал се за полуфиналите след осма поредна победа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2006 г.
Aнонимен
на 28.11.2006 г.
Aнонимен
на 28.11.2006 г.
Aнонимен
на 28.11.2006 г.
Aнонимен
на 28.11.2006 г.
vkolev
на 28.11.2006 г.
0
 
 
БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!!!!! Най-добрите!!!!!
BULGARI UNACI
на 28.11.2006 г.
BULGARI UNACI
на 28.11.2006 г.
0
 
 
NQMAM DUMI NA TOVA NE6TO NQMA KAKVO DA SE KAJE OSVEN VELIKOLEVNO PREVUZHODNO MAIKATE BULGARI UNACI !!!!!!! BULGARIA BULGARIA BULGARIA BULGARI BULGARIA BULGARIA BULGARIA
Plovdiv e Cherno-bia
на 28.11.2006 г.
Густо
на 28.11.2006 г.
0
 
 
Гледах Полша и Русия-гола вода!!!Мартине направи така,че да смажем този,когото трябва, и после.....СЪРБИТЕ на финала!!!От сега се кефя,густо майна!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев посвети фланелка на Динко Дерменджиев - Чико
Неопитен съдия свири на дубъла на Ботев
ПФК Марица: Работим усърдно, заедно ще успеем да преминем през трудностите!
Арестуваха фенове за шамарите по Кириакос Георгиу
Футболисти и клубни членове на Ботев се насладиха на филма "4 хода напред"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: