Виктория Радева зарадва множество деца с два шахматни сеанса и подаръци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 02.06.2024
2006
Европейската шампионка по шахмат Виктория Радева даде два благотворителни шахматни сеанса по случай 1 юни - празника на Детето. Още преди повече от месец Мартин Йорданов - директор на Умната фабрика за прекъсвачи "Шнайдер Електрик", покани шахматистката да вземе участие в Деня на отворени врати на фирмата,който съвпадна и с детския празник.

Гостите и децата с интерес обикаляха и разглеждаха фабриката. Домакините бяха подготвили и много места за игра и занимания на малчуганите. Огромен интерес предизвика и сеансът срещу 10 деца, който даде Вики  Радева. Всяко дете, което игра шахмат, получи подарък  от именитата пловдивчанка на фирма Шнайдер, а родителите с радост снимаха малките шахматисти с нея.

За Вики сред гостите бе един много специален човек - нейната първа учителка Анелия Йорданова, която през годините се очерта като най-големият фен на шампионката  и присъства на всякакви мероприятия, състезания и прояви на своята ученичка.

След това Виктория Радева бе гост и на традиционния годишен събор  в селото, където живее със семейството си от няколко години - Рогош. Уникалното бе, че за първи път на селски събор се проведе  шахматен сеанс с местните деца и жители. В него освен децата се включиха и възрастни любители на шахмата.

Кметът на Община Марица Димитър Иванов и кметът на с. Рогош Алекси Георгиев направиха символични първи ходове и наградиха малките шахматисти  с медал и грамота.

Децата играха много нахъсано, като всеки се стремеше да остане в историята като първото местно дете, победило на шахмат кака Вики. По-късно съборът продължи  както си му е традицията - с веселба и народна музика. А резултатите от сеанса? Те не са важни - важното бе радостта на децата, усмивките им и възможноста да поиграят шахмат с Виктория Радева!


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 10


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).