Пловдивчанката Лидия Ненчева с два бронзови медала от европейското по стрелба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:13 / 03.06.2024
1491
Състезателката на стрелкови клуб Тракия (Пловдив) Лидия Ненчева спечели два бронзови медала и едно четвърто място от Европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие. Надпреварата се проведе в хърватския град Осиек.

Пловдивчанката се представи отлично в дисциплината "25 метра с пистолет дует“ и заедно със Стоян Пушков в спора за бронзовите медали победиха убедително Словения с резултат 16:8.

В дисциплината "25 метра с пистолет трио жени“ Лидия Ненчева се представи блестящо и заедно с Антоанета Бонева и Мирослава Минчева пребориха Украйна в изключително оспорван финал с резултат 17:13.

В отборното класиране на дисциплината "25 метра пистолет жени“ Лидия Ненчева заедно с Антоанета Бонева и Мирослава Минчева заеха четвъртото място. Спортният шанс им изневери и само за две повече вътрешни десетки и при равен резултат, отборът на Унгария грабна бронзовите медали.

Председателят на пловдивския клуб Тракия Камен Шишманов сподели, че след олимпийската титла, бронзовия медал от Световно първенство, бронзовия медал от Европейско първенство и сега с двата бронзови медала Лидия Ненчева, носител на почетен знак на Пловдив, се наложи като най-добрият състезател на жени пистолет.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 26


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).