Манол Георгиев: Не загубихме от Несебър, взехме точки от Спартак и Саяна, но можем и по-добре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 04.06.2024
2100
Гигант (Съединение) приключи сезон 2023/2024 в Югоизточната Трета лига на четвърто място, веднага след трите борещи се за Втора лига отбори – Несебър, Саяна (Хасково) и Спартак (Пловдив). В последния кръг "гигантите“ победиха Димитровград с 3:2.

"Винаги може по-добре. Имахме доста проблеми с контузени футболисти през целия сезон. Не бяха изминали още 3-4 кръга в началото на първенството и вече имахме момчета с травми. Нормално е в хода на шампионата да имаме и наказани, които също липсват. При нас имаше и неприятен случай със Здравко Жилов, покрай който допълнително падна гарда на момчетата и всичко това се отрази. Но като цяло смятам, че по-скоро се справихме“, коментира в обобщение на сезона старши треньорът на Гигант Манол Георгиев.

"Реално срещу отборите от Топ 10 имаме загуби у дома от Саяна и Загорец, а като гости отново от Загорец, Спартак (Пловдив) и Родопа (Смолян). На практика ние не загубихме нито веднъж от Несебър, направихме равен у дома със Спартак (Пловдив) и навън срещу Саяна. Големият проблем за нас дойде в мачовете срещу отборите след 10-то място. Срещу тях допуснахме по-лоши резултати – поражения от втория отбор на Локомотив (Пловдив), Созопол, Левски (Карлово) и Ямбол… Това натежа за класирането ни“, коментира още наставникът.

На въпрос, доволен ли е от първия си сезон начело на Гигант, треньорът отговори:

"Няма как да съм докрай доволен. Винаги можем още, а ние можем не една идея, а дори две идеи по-добре. Ако имахме по-пълен състав в голяма част от сезона, ситуацията можеше да бъде и по-различна. Момчетата обаче стиснаха зъби и им благодаря за представянето.“

"За новия сезон ще опитаме да подобрим нивото на отбора, а с това логично би следвало да се подобри и играта ни, за да преследваме по-добро класиране. Очаквам групата през следващия шампионат да бъде много по-равностойна, защото имаме изпадналите Марица и Черноморец (Бургас), има доста кандидати да влязат от областните групи, а и като добавим тимове като Саяна, Спартак (Пловдив), Загорец, Розова долина, Созопол, Димитровград… ще стане много интересно“, завърши Манол Георгиев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 10
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).