ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Бакалов: Източната "Б" група се оказа по-силна отколкото очаквах
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 01.12.2006Коментари (24)1251
©
- Отговаря ли на очакванията ви есенното класиране на Спартак?

- Мога да кажа, че класирането не е добро и не е това което нашият отбор заслужаваше. Мисля, че сме далече пък от зоната на така на наречените изпадащи отбори. Но за мен не е толкова важно мястото което се намираме, защото целите които си бяхме поставили тази година бяха съвсем различни. А те бяха да играем добър футбол, да дадем път на младите футболисти. Вижда се, че в отбора има 6-7 момчета които са титуляри и които са на 19-20 години. И всъщност това е нещото което така ни дава удволетворение и увереност. А и начина по който изнесохме някои от срещите ни дава кураж, че вървим по прав път.

- Отборът ви е млад предполага се, че това предизвиква интерес на финансово състоятелни клубове и елитни мениджъри?

- Ами наистина отборът е доста млад, пак казвам, че имаме много млади и талантливи футболисти, но това че са млади едва ли би довело и би предизвикало интерес в така по-богатите клубове и по-големи клубове от Висшата лига. Ако има някакъв интерес то е в резултат на добрите игри които успяхме да изнесем през есента. Има интерес към няколко от нашите футболисти, но все още не са финализирани преговорите. Тук вече ръководството на Спартак ще реши и прецени офертите какво ще се прави по-нататък.

- Кои футболисти израстнаха в отборът и има ли които са ви разочаровали?

- Не мога да кажа дали има такива които са ме разочаровали. Това всъщност са млади футболисти и при тях е възможно да има временни спадове в играта им. Според мен израстването е видно в много футболисти на Спартак като Емил Аргиров, който започна и изигра всичките мачове, Николай Павлов, той вече взима да добива необходимото самочувствие, макар, че сезона за него беше доста разпокъсан заради контузиите които го съпътстваха. Ивайло Димитров е много преспективен футболист. Мурад Ибрахим и Румен Тинков показаха класа в някои от мачовете. Положителното при тях бяха добрите изяви и израстването им е очевидно.

- Вашето мнение за Източната "Б" група?

- Изключително силна е групата, което е радващо. Дори аз не съм очаквал, че нивото ще бъде толкова силно като поех отбора на Спартак. Отбори като Нафтекс, Черноморец Бс, Дунав, са отбори които съвсем спокойно могат да играят във "А" група. Отборът на Калиакра има много опитни футболисти, Хасково и Марица са много опитни отбори. Така, че нивото е определено доста по-високо отколкото миналата година и това е още по-добре за целите които сме си поставили и за адаптирането на тези млади момчета към професионалния футбол.

- Какво не му достига на Спартак, за да бъде конкурент за челните места?

- Ами пак казвам нещата опират до политиката на клуба. На този етап нямаме поставени цели за влизане във "А" група. Ако евентуално пред нас бъде поставена задача, при всички положения трябва този състав който изнесе тези срещи да се запази.

- Ще има ли освободени или преотстъпени футболисти през паузата на първенството?

- Нашия брой като футболисти е ограничен. Рано е още да се говори, нека видим какво ще е бъдещето на тези момчета към които се проявява интерес. Мисля, че мяма да има освободени футболисти, що се касае до нови попълнения при нас това е винаги отворен процес. Вие видяхте, че по време на първенството привлякохме Георги Христозов. Така, че за добър футболист вратите са ни винаги отворени.

- План за зимната подготовка?

- Ще тренираме до 15 декември. Преценихме, че за тези футболисти които са играли по-малко, няма да бъде лошо да изиграят няколко контролни срещи. Ще имаме три контроли, едната която изиграхме с Марица, на 15 декември с Ботев. С тази контрола приключваме сезона. Имаме уговорка с Локомотив на 5 декември мястото ще се уточни допълнително. Ще започнем подготовка на 6 януари 2007 година. До 20 януари ще тренираме в Пловдив, от 22 чнуари до 3 февруари планираме лагер в град Баня. Що се касае до чужбина допълнително ще се уточни втората подготовка къде ще бъде.

- Може ли Спартак да спечели през пролетта повече точки отколкото през есента?

- Възможно е да спечелим, ако отборът играе добре. Пак казвам важни са точките които дават самочувстие, но за мен е по-важно начина по който се постигат. Това е стила който преследва Спартак.

- През есения полусезон съдийството беше болна тема за отбора на Спартак? Очаква те ли през пролетния полусезон отново съдиите да свирят тенденциозно?

- Тенденциозното съдийство е много лошо за просперитета на българският футбол. Наистина през есента имаше определени мачове в които имаше тенденция, в други реферите бяха доста объркани. Но това са млади момчета които трябва да знаят, че трябва да помагат на футбола, защото ако футболът не съществува, те всъщност няма да са рефери. Би трябвало те да помагат, а не да пречат и да накъсват играта и в крайна сметка да се превръщат в център на внимание което много често се случваше на наши мачове. Аз лично съм радостен, че въпреки всичко като цяло начина по които ни свириха всичките срещи успяхме все пак да запазим достойнство и да натрупаме неоходимия брой точки и всъщност не разчитахме на съдийска подкрепа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Пловдивчанин
на 02.12.2006 г.
0
 
 
Въобще не се учудвам от помиите които излива този 47 годишен комплексар от лайнута.И на 100 да стане пак същото ще говори :путяф , комунисти и тн.За разлика от него, за един ботевист на неговите години най големият враг винаги е бил и ще бъде "отбора на народа" - левски сф.Защото това беше тима с който ставаха най надървените срещи и стадион Пловдив винаги се пукаше по шевовете.А битките между привържениците на двата отбора си бяха класика в жанра.В същото време на съгражданите от лайнута винаги се е гледало с насмешка на напъването да поставят рекорди по изпадане и влизане в А група.Може да не сме ги обичали , но и не сме ги мразили. Но какво ли значение има за тях.Техните големи усти никога няма да се затворят. Айде със здраве и дано просперира пловдивския футбол !
metar zname, 2 metra
на 02.12.2006 г.
0
 
 
nik e riadko glupav - dori za bufer ot novata kiustendilska generacia - sram za tebe nik i za diplomata ti
за ник
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Ник приятел, ти ми разби представите за локомотивците. Айде младите да ги оставим но ако наистина си на 47 и да използваш такъв език... Ако с този език си служиш и в чужбина, със сигурност си на улицата там. Аз също съм живял и работил много години в чужбина и хора с такова държане, хеле пък чужденци няма кой да търпи, пък били те от Локо, от Ботев или от Бока Хуниорс
за ник
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Ник приятел, ти ми разби представите за локомотивците. Айде младите да ги оставим но ако наистина си на 47 и да използваш такъв език... Ако с този език си служиш и в чужбина, със сигурност си на улицата там. Аз също съм живял и работил много години в чужбина и хора с такова държане, хеле пък чужденци няма кой да търпи, пък били те от Локо, от Ботев или от Бока Хуниорс
Aнонимен
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Набирам работници за варовъзел.Феновете на ботяф са с предимство.
поздрав от Уемблито
на 01.12.2006 г.
0
 
 
По правилно е жълта КУХА лейко.
ник
на 01.12.2006 г.
0
 
 
С магистърска диплома съм,от 10 години живея в чужвина,където съм се доказал.Не ми викай прост жълта лейко!Ние никога не сме били №2.Комплексари,комунисти , кооператори,цигани...е това е Путяф!Също и объркани пубертети като тебе!Лайна жълти!
супершампион -2004
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Папагал, а треВтата страна като те напъне, кво ша стане ма ,хлебарко?
007
на 01.12.2006 г.
0
 
 
стига си лизал задника на андро.
Aнонимен
на 01.12.2006 г.
0
 
 
Колко прост трябва да си на 47 години да използваш такъв език? Типичен лайномотивец - закрили спартачето и те се издигнали до отбор номер 2 в Пловдив - смешници, спартаклията хубаво ви каза - май ви е много кофти да чувате истината от тревти страни, а????????
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Спартак включи на пета, Телкийски с две победи в два мача
Спартак зове за подкрепа в първия домакински мач на новия треньор
Феновете на Спартак: Стадионът е най-ценното и най-важното за нас! Никога няма да се откажем!
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: