Пълен хаос в родния футболен елит - шест отбора са без треньор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:44 / 06.06.2024
3545
Страстите от миналия сезон още не са отшумели, но новият вече чука на вратата. През следващата седмица отборите от Първа лига започват подготовка за кампания 2024/25. Хаосът в голяма част от тях обаче е пълен. Като дори шест от елитните ни тимове все още нямат треньори.

Мъглата е на път най-бързо да се разсее в Локомотив Пловдив и Арда. В края на миналата кампания на "Лаута“ се разделиха с Александър Томаш, въпреки че черно-белите имаха добри резултати и завършиха пети. Те обаче имат принципна договорка с Любослав Пенев и ако не стане изненада, то скоро назначението на Ел Голеадор трябва да бъде официализирано, след като той се раздели с Хебър. В Арда не останаха доволни от свършеното през пролетта от Николай Киров-Белия. И на 99.9% се връщат на познат вариант – Александър Тунчев, който бе освободен едва след няколко официални двубоя тази година. До края на седмицата той трябва да бъде провъзгласен за нов-стар треньор.

Мътна и кървава е в "Надежда“. Красимир Балъков остави Локо Сф в елита, но още не се е разбрал за нов договор. По-важното за железничарите към момента е да сключат контракт с генерален спонсор, а след това с наставник – вариант за поста е и Георги Чиликов. В Хебър ситуацията е сходна – Любо Пенев си тръгна. Но треньорът е най-малкият проблем. Защото избраната през пролетта власт е на път да бъде катурната до края на месеца, пише "Тема спорт".

И Ботев Вр оцеля, но пътищата на клуба с Христо Янев се разделиха. И въпросът кой ще дава наставления от пейката е отворен. За новака Спартак Варна бяха спрягани доста варианти. Любослав Пенев бе искан още зимата, но двете страни все се разминават. Николай Костов също се появи в списъка, но най-сериозен кандидат към момента е Александър Томаш. Назначението му обаче се бави, въпреки че от клуба твърдяха, че още в началото на месеца ще кажат за старшията…

ЕЛИТНИТЕ ОТБОРИ БЕЗ ТРЕНЬОР

Локо Пд, Арда, Локо Сф, Хебър, Ботев Вр, Спартак Вн


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).