ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (25)
В Пловдив посрещнаха европейския вицешампион за юноши Владимир Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:47 / 07.06.2024Коментари (0)1346
На Гребната база в Пловдив с цветя, балони и усмивки децата от Спортен клуб "Хеброс“ посрещнаха на първата му тренировка след вицеевропейската титла в Полша 18-годишния гребец Владимир Ботев. Младите спортисти поискаха от своя именит съотборник да разкаже за това как е достигнал до сребърния медал в Крушвица.

И той с удоволствие сподели с тях:

"Започнах да тренирам през 2018 година в нашия гребен клуб "Хеброс“. За гребния спорт ме откри Симона Гюрова, която и сега е мой личен треньор. А иначе до титлите се достига "лесно“ - 20 километра гребане всеки ден в Пловдив и двуразови тренировки с националния отбор на лагерите в Белмекен, Ковачевци и отново в Пловдив.

Аз вече имам един сребърен медал на четворка скул от предишното европейско първенство за юноши, но сега се състезавах на двойка скул с партньора ми Марио Нейков, който е и загребни в нашата лодка. С Марио започнахме да се готвим заедно от месец март тази година.

За разлика от Гребния канал в Пловдив състезанието в Полша беше в река. Първият ден ни валя дъжд, на финала имахме силен насрещен вятър. Честно казано, не стартирахме много добре и на 500-те метра от двукилометровата дистанция бяхме едва пети. Гребяхме с темпо 34-36 загребвания в минута и така наваксахме. На 1500 метра вече бяхме трети, а сребърния медал се реши в последните 200 метра в спор с двойката скул на Словакия. Победихме с преднина от 0,6 секунди! Просто последните ни загребвания бяха по-мощни от техните.

Сега имам да наваксам с уроците в училище, защото не искам спортът да повлияе на обучението ми в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив".

Симона Гюрова – личният треньор на Владимир Ботев си спомни как момчето е дошло да тренира гребане.

Беше чудесна случайност, започна тя. С Владимир Ботев живеем в един квартал, а приятел на Влади вече започнал да тренира при нея и го запалил за гребния спорт. Сега тя обучава деца на възраст от 10-11 години, които не учат в Спортното училище.

"Това не пречи моите гребци да постигат добри резултати. Аз работя и в Общински детски комплекс, където много от малките ни състезателите са открили нашия спорт. Ходя и в училищата, за да привличам спортисти.“ - разказва за работата в СК "Хеброс“ младата треньорка.

Заедно с националния треньор по гребане Румяна Нейкова имат общ план за тренировки на Владимир Ботев и когато той не е с националния отбор, Симона Гюрова изпълнява контрола в тренировките на вицеевропейския шампион Владимир Ботев.

Иван Попов – учредител на Гребен клуб "Хеброс“ сподели:

"Владимир Ботев донесе радост на всички гребци от нашия клуб. Той показа, че в Пловдив имаме гребна школа на европейско и световно ниво. Сега организираме официалното му посрещане на гребния канал и среща с най-младите гребци от СК "Хеброс“ - за тях той е пример за подражание. Нашият клуб му направи подарък за сребърния медал от европейското първенство през 2023 година. Подарихме му гребен компютър, който се качва в лодката с него и му дава ценна информация за личното му състояние и за поведението на неговата лодка. Клубът отново ще го зарадва с подарък за новия му успех – готвим му чудесна изненада“.
Още по темата: общо новини по темата: 72
28.06.2024
24.06.2024
08.05.2024
29.04.2024
28.04.2024
10.04.2024
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Национал с призив към феновете на Ботев
Резервите на Марибор отнесоха четири гола от румънци
Емблематичен футболист на Ботев категоричен: Ще ги отстраним!
Няма време! Ботев с последни часове за картотека на играчите за Европа
Промяна в следващата контрола на Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: