Алекс Начева: Не мога без нервни състояния! Това ми дава хъс и мотивация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:29 / 07.06.2024
1922
Световната шампионка в тройния скок за девойки от 2018 г. Александра Начева направи любопитен коментар, след като се класира за финала в коронната си дисциплина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим.

22-годишната пловдивчанка постави личен рекорд с 14.29 метра.

Ето какво заяви състезателка на Тракия (Пловдив) пред българските журналисти в Рим:

Доволна съм, но виждам, че мога още. Не мога да се радвам предварително, защото това е само квалификация. Радвам се, че от втори опит успях да покрия нормата и да мина на финал. За момента съм лидер след квалификацията, но по-важно е какво ще направя на финала. Не искам да се отпускам и да се радвам. Личен резултат е, но ще видим след два дни какво ще стане.

С треньора сме се разбрали, че без нерви не може - няма да стане без такива моменти, но това ми дава хъс и мотивация. Аз не мога без нервни състояния.

Два лични рекорда - малко е клише, но наистина не мога да ви опиша каква радост изпитвам, че съм на такива резултати. Има моменти през тези години, в които съм си мислела, че няма да се върна тук. Всички ми казваха, че “където е текло, пак ще тече".

През всичките тези години не съм спирала да тренирам и да се напъвам по същия начин, но всички тези страдания и мъки, две операции, последни места фалове, през много неща сме минали, но най-накрая дават резултат и се радвам, че отново съм в челните позиции на Европа.

Живот и здраве, се надявам да се класирам за Олимпиадата и да представя и там страната си успешно. Емоционално ми е последните две-три седмици. На финала искам четно число, надявам се отново на лично постижение. Идвам за медал - за това съм дошла.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).