ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Кой е пловдивчанинът, който тръгна от Арсенал и мина през Ботев и националния отбор?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 09.06.2024Коментари (0)4007
©
В един ден ЦСКА-София обяви новият технически директор Михаил Александров и главният скаут Иван Славов. И докато за доскорошния футболист Александров знаем почти всичко, то 37-годишният Славов е по-неизвестен за широката футболна общественост.

Той вече има богат опит в скаутската и анализаторска дейност. Пловдивчанинът започва работа в английския гранд Арсенал през 2018 година при тогавашния главен скаут на лондончани и настоящ спортен директор на германския Щутгарт - Свен Мислинтат, а след това в България е тактически анализатор в щаба на Красимир Балъков в националния отбор през 2019 година. В последствие заема същата позиция ЦСКА 1948 през сезон 20/2021, а през следващата кампания той е част от екипа на Азрудин Валентич в Ботев Пд.

През лятото на 2022 година Славов е назначен за главен скаут на АПОЕЛ Никозия, но в средата на октомври напусна по собствено желание след по-малко от четири месеца работа за кипърския гранд поради разминавания със спортно-техническото ръководство по въпросите за стратегията за селектиране на играчи, както и заради неизплатени възнаграждения. После става главен скаут на ОФИ Крит, където се задържа цели 2 години. Там работи с бившия треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас.

"Трудно е да си българин в чужбина. Има хора с качества в българския футбол, но ни нямат доверие. За мен беше малко по-лесно, защото съм израснал в Гърция, знам езика. Гръцката Суперлига е на много високо ниво, най-високото от всички първенства на Балканите. Отборите играят със сериозен интензитет, страхотно са подготвени физически и могат да показват тотален футбол през всичките 90 минути“, коментира Славов в интервю.

"След АПОЕЛ имах няколко варианта, включително и завръщане в България. Но амбициозният проект на ОФИ ме привлече. Нивото в Гърция наистина е доста високо. В момента не много български футболисти могат реално да заиграят с успех тук. Един от тях е Кирил Десподов. Антон Недялков също може да бъде част от някой от отборите от Топ 4. Кристиян Малинов - евентуално в клуб от средата на таблицата. От по-младите - Илия Груев и Андриан Краев. Това са“, смята Славов.

Иван Славов счита, че големият проблем за развитието на българския футбол са липсата на подготвени кадри и добра инфраструктура, пише "Мач Телеграф".

"Преди години нивото на футбола в Гърция не беше високо, но се вложиха сериозни финанси в изграждането на инфраструктура. Дори малките клубове имат кокетни стадиони с прекрасни терени, осветление. Освен това се взеха качествени треньори и специалисти, подобри се цялата структура и резултатите са налице“, заявява Славов.

"В клубовете в България няма кадри, липсват достатъчно подготвени хора - скаути, анализатори, спортни директори. Няма как да се изгради солидна основа без тях. На повечето места няма визия, няма познания за развитие на успешен спортен проект. Изоставаме много. В модерния футбол клубовете имат цели щабове с анализатори, които помагат за подготовката и развитието на играчите. В България например може би единственото работещо скаутско звено е на Лудогорец.

От друга страна не може един спортен директор да да няма специфичните знания и умения за водене на преговори, да не знае езици. На тези неща тук се държи много и им се обръща сериозно внимание. В България много неща трябва да се променят, за да може наши футболисти отново да заиграят във водещите първенства“, каза още той в своя изява преди няколко месеца.
Още по темата: общо новини по темата: 76
01.07.2024
01.07.2024
29.06.2024
29.06.2024
28.06.2024
27.06.2024
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев се сдобиха със собствен автобус
Интересно назначение! Дългогодишен служител на НАП започна работа в Ботев
Марибор със звезден трансфер! Взе халф за над 2 милиона
Легенда на Ботев: Мястото ни е в топ 3! Имаме сили да отстраним Марибор
Цветомир Найденов удари Ботев! Взе юношески национал, обяви го за "майстор"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: