Страхотна Алекс Начева отново с личен рекорд! Много малко не й достигна за медал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:25 / 10.06.2024
2060
Александра Начева записа лично постижение и остана на крачка от това да донесе първи медал за България от европейското първенство по лека атлетика в Рим.

22-годишната пловдивчанка завърши четвърта във финала на троен скок при жените. Тя постигна 14,35 метра във втория си опит и до самия край бе на позиция за бронз, но той й бе отмъкнат от французойката Илионис Гийом с 14,43 метра, направени в шестия опит.

Другата българка във финала - Габриела Петрова, остана шеста с 14,16 метра. Състезателката на Локомотив Пловдив скочи толкова и в първия, и във втория си опит.

Проливният дъжд през почти цялото време попречи на пловдивските лекоатлетки да дадат дори още по-силни резултати, а най-добре към влажното време се адаптира Ана Пелетейро-Компаоре. Испанката стигна до европейската титла с изравнено постижение на континента за сезона от 14,85 метра. Във всичките си успешни опити, които бяха общо пет на брой, тя преодоля поне 14,37 метра.

Сребърният медал стана притежание на туркинята Тугба Данъшмаз. Във втория си опит тя направи национален рекорд на Турция от 14,57 метра.

Четвъртото място на Александра Начева е изравнено най-добро постижение за българските спортисти в Рим. Четвърта позиция записа и Мирела Демирева в скока на височина при дамите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).