Официално: Бивш треньор на Ботев смени Вили Вуцов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:51 / 10.06.2024
2552
Тодор Киселичков е новият старши треньор на Янтра. Бившият треньор от школата на Ботев (Пловдив) подписа договор с клуба и утре ще изведе отбора за първото му занимание от лятната подготовка.

Треньорската кариера на 48-годишния бургзлия е преминала през отборите на Черноморец (Бургас), Нефтохимик (Бургас), Лудогорец (Разград), Пирин (ГД), Локомотив (ГО), Септември (Симитли), Ботев (Пловдив), ЦСКА 1948, Арда, Спартак (Варна) и Добруджа (Добрич). Шампион е на България с Лудогорец през 2013-та в ролята на асистент.

Като футболист е един от емблематичните играчи на Нефтохимик в силните години на бургаския тим. Има над 200 мача и 38 гола за "шейховете“. Играл е също за Несебър и Черноморец 1919.

"Радвам се, че ще имам възможността да бъдат старши треньор на Янтра и благодаря на ръководството на клуба за гласуваното доверие. Надявам се на една ползотворна съвместна работа, като основната цел е Янтра да се развива и да върви напред“ – бяха първите думи на новия старши треньор на габровския тим пред сайта на Янтра.

"В Янтра определено има потенциал за работа. Тук има футболисти, които са доказани в българския футбол. Разбира се, ще трябва да привлечем още няколко играчи, които са нужни на позициите, които ни трябват. Отборът има потенциал, градът има потенциал и аз се надявам ние с труда си да успеем да удовлетворим жаждата на хората за добър футбол и резултати. Ще работим в тази посока и всеки от нас ще даде максимума, за да се случи това“, допълни Киселичков.

Навият наставник на габровския тим ще даде пресконференция на 19 юни. Подготовката на отбора пък започва утре. Първата тренировка е насрочена за 18:00 на стадион "Христо Ботев“ и всички привърженици са поканени да присъстват. Преди началото ѝ ще бъде отслужен водосвет за здраве, късмет и благополучие през новия сезон.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).