Пламена Миткова: Малко се ядосах след финала, можех и повече

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 13.06.2024
1470
Атлетка №1 на България за 2022 и 2023 година Пламена Миткова направи интересно изявление, след като завърши на седмо място във финала в скока на дължина на европейското първенство в Рим.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, 19-годишната пловдивчанка записа лично постижение от 6.80 метра, но това не беше достатъчно да покрие олимпийския норматив от 6,86 м.

Ето какво каза състезателката на Локомотив Пловдив пред българските медии в Рим след края на състезанието:

"Направих си много силно лично постижение, което ще ми помогне за класиране за олимпийските игри в Париж. Тепърва ще правя и по-силни резултати. Тук състезанието не ми тръгна добре. Не успях да направя първия опит както трябва и го отказах. Във втори опит бях по-спокойна и се събрах. Очаквах финалът да бъде много силен, както и останалите дисциплини от първенството.

Малко се ядосах, защото мисля, че можех и повече. Но генерално съм доволна. Станах седма в първото си европейско за жени, подобрих личните си рекорди в квалификацията и финала.

Този месец ми предстои турнир и националния шампионат във Велико Търново и се надявам на родна почва да покрия и фактическия норматив за олимпийските игри (6.86).

Тук всички български атлети, които бяхме на шестте финала се справихме много добре. Липсваше ни малко късмет, за да вземем медали. Вярвам, че още по-добрите резултати предстоят и ни очакват само хубави неща.“


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 25


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).