Най-успешният треньор в историята на Марица направи нова стъпка в своята кариера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:15 / 18.06.2024
2255
Най-успешният треньор в историята на волейболен клуб Марица (Пловдив) предприе нова стъпка в своята кариера. Става въпрос за Иван Петков, който от новия сезон 2024-2025 ще води френския Волеро (Льо Кане).

Пловдивският специалист заменя досегашния треньор на тима Данило Пейович.

Иван Петков е най-успешният треньор в историята на Марица и един от най-успешните треньори в Пловдив. Той беше начело на клуба близо 15 години, като маричанки успяха да спечелят шест пъти титлата в НВЛ, пет пъти Купа България и веднъж Суперкупата.

С Марица Иван Петков написа и сериозна страница в евротурнирите, където участва три поредни сезона в груповата фаза на Шампионската лига и записа впечатляващи победи над отбори като руските Динамо (Москва), Енисей (Красноярск), РК Кан (Кан, Франция), Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия) и френските Безие (Безие) и РК Кан (Кан).

От 2018 до 2021 година Петков е селекционер на женския национален отбор, с който печели две титли – Златната Европейска лига и Купата на претендентите.

След Марица Иван Петков беше треньор на украинския Прометей (Камянске), с който също написа история и спечели всичко с тима – титлата (3 пъти), Купата (3 пъти) и Суперкупата (3 пъти).

Петков успя да класира Прометей, подобна на Марица, за първо историческо класиране в групите на Шампионската лига, а през миналия сезон Прометей премина групите и отпадна в елиминациите от турския гранд Еджзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул).

В групите Прометей на Иван Петков успя да изпревари именно настоящия тим на пловдивчанина – Волеро, който завърши трети, а Прометей стана втори и продължи към елиминациите в Шампионска лига.

Освен Волеро (Льо Кане) Петков е начело и на женския национален отбор на Украйна, с който участва през тази година в Златната Европейска лига.

Във Волеро (Льо Кане) доста години е имало българско присъствие, а през миналия сезон за отбора игра Ева Янева, която сложи край на кариерата си, но стана спортен директор на клуба през новия сезон 2024-2025.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 25
Днес: 17
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).