Ботев обяви какво ще използва за финансово благосъстояние на клуба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:38 / 20.06.2024
2933
Ботев (Пловдив) публикува официално съобщение на своя сайт във връзка с посещение на ръководители в Ел Салвадор.

Ето какво гласи публикацията:

Георги Манолов – Биткойн директорът на Ботев (Пловдив), посети Ел Салвадор – първата държава в света,въвела Биткойн като официално разплащателно средство. Той беше радушно посрещнат от Националната Биткойн Агенция, където обсъдиха стратегически възможности между Ботев като първия професионален клуб,възприемащ криптовалутата, и Биткойн държавата Ел Салвадор.

"Ботев и Ел Салвадор са биткойн пионери – те на държавно ниво, а ние на футболно. И двете страни сме уверени в огромната роля, която Биткойн ще играе в бизнеса и футбола. Обсъдихме много проекти, които вече работим да реализираме“, сподели Георги Манолов.

В Ел Салвадор Биткойн е легално разплащателно средство точно както левът е такова в България. Държавата създава данъчни и законодателни стимули за Биткойн фокусирани организации, каквато Ботев се стреми да бъде. Откакто държавата възприема неутралната глобална криптовалута за платежно средство, държавата преминава през силен икономически подем, привличайки както инвеститори и туристи, така и салвадорци, които дълго живеят извън страната.

Като публична институция, Ботев се учи от позитивния пример на централноамериканската държава, целейки да използва Биткойн за дългосрочното финансово благосъстояние на клуба, както и са позитивно обществено влияние в Пловдив и България.

От другата страна, Ел Салвадор изпитва значими трудности в развитието на футболната среда там, което създава възможност за Ботев (Пловдив) да помага със своя опит експертиза.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).