13-годишна надежда на Локомотив в борбата събра овациите в Бенковски

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 24.06.2024
1735
13-годишният сребърен медалист от републиканското по борба Стилиян Кузев събра овациите на народните борби в Бенковски през уикенда. Младежът дори пребори три пъти по-възрастни от него, за да вземе медала в категория 75 кг.

Стилиян получи и допълнителна награда за просперитет от кмета на Бенковски Тодор Босев и заместник-кмета на Община Марица Гергана Титюкова. Младежът от седем години тренира в клуба по борба на "Локомотив Пловдив“. Учи в спортното училище "Васил Левски“ в Пловдив.

Кузев е сребърен медалист от преди месец на републиканското първенство в Пловдив и бронзов медалист от миналата година. Същата награда за просперитет получи и Йоан Карагьозов, който за четвърти път участва на борбите.

16-годишният младеж за четвърти път участва в народните борби, но до момента не е спечелил голямата награда. Борбата е хоби за Йоан и не смята да се занимава професионално с нея.

Съдия на турнира беше Никола Левенов – заслужил майстор на спорта, а водещ – Димитър Спасов от клуб "Традиция“. На всички участници бяха раздадени медали и парични награди. Специален приз – петел, бе спечелен от най-малкия участник на борбите 5-годишният Християн Марчев. В тежката категория победител стана Светослав Паунов.

Празникът в Бенковски започна в ранните часове с кросови надбягвания и детски спектакъл. След това продължи с две футболни срещи. В първата се съревноваваха деца от Бенковски от 1-ви до 4-ти клас, а във втората – от 5-ти до 7-ми клас. Всички състезатели получиха награди от Община Марица.

В късния следобед започна програма на самодейните състави при читалище "Васил Левски“. Танцовият ансамбъл "Малките тракийчета“ изпълни няколко танца – шопски и тракийска ръченица. След като засвири оркестър "Бисери“, хорото в Бенковски поведе кметът Тодор Босев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 21


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).