ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
От малък "жълто-черен" и на таз идея верен! Смъркалев се сбогува емоционално с Ботев
Автор: Тодор Благов 22:50 / 25.06.2024Коментари (2)5120
Юношата на Ботев (Пловдив) Стефан Смъркалев се сбогува емоционално с родния си клуб. Младият вратар осъществи престижен трансфер във Вердер Бремен.

С публикация в личния си профил в социалните мрежи пловдивчанинът докосна всяко "жълто-черно" сърце, като се обясни в любов на Ботев (Пловдив).

С този пост Смъркалев показа, че е сбъднал мечтата на едно гонещо топките дете да пази на стадион "Христо Ботев" пред "жълто-черната" публика.

Ето какво написа младият страж:

Не знам от къде да започна…трудно е…10 години…10 години здрав труд, лишения, допълнителна работа, себераздаване, емоции, спомени и всичко това в името на успеха. Години, които ме дариха с безценен опит.

Всичко започна сякаш на шега. Бях дете,  запалено по жълто-черната идея. Бях малко момче на 7 години, когато започнах в академията. Гонех топки и исках тениски. Бях на всеки мач, вървях по улиците, пеех песни, скачах и живеех с идеята Ботев Пловдив. Чаках с нетърпение всички Европейски вечери. Гледах как се вдигат купи и мечтаех да го направя и аз. Като дете, което растеше в жълто и черно имах мечта-един ден да съм на мястото на тези футболисти и да играя на този велик стадион, пред тези велики фенове за най-великия клуб в България. 

Февруари, 2022 - получих първата си възможност да тренирам с първия отбор. Там започна всичко. Тренирах 3 пъти в седмицата. След време започнах да тренирам постоянно. В началото беше странно, трудно, дори на моменти непознато. Нови съотборници и треньори. Свикнах, станах част от отбора и започнах да гледам по друг начин над нещата. 

Ноември, 2022 - направих първите си стъпки в мъжкия футбол. Мач за дублиращия отбор в “Б" група. Бях горд и радостен от възможността и благодарен на хората, доверили ми се!

Януари, 2023 - подписах първия си професионален договор с любимия клуб. 

Юни, 2023 - Чакан с нетърпение дебют за първия отбор. Една незабравима нощ, изпълнена с много емоции. Една сбъдната мечта за мен като дете, израснало из улиците на Пловдив. Записах мачове и за втория отбор с хора, с които сме израснали заедно. Като футболист на Ботев получих и първите си повиквателни за юношеския национален отбор. 

Май, 2024 - Дойде този дълго чакан от мен момент, а именно спечелването на Купата на България като играч на първия отбор. От трибуните до терена. Още една сбъдната мечта в моята скромна кариера до този момент. Втори мач в “А" група с повече опит и зрялост. 

И така след 10 години в любимия клуб е време да се разделим. Всяко нещо има начало и край и е време за ново предизвикателство по пътя към успеха. 

Тук е мястото да благодаря на всеки един човек - треньор, с който съм работил през всичките тези години и помогнал за моето развитие по един или друг начин. Има доста хора зад кулисите, без които нямаше да е същото. 

Сега е моментът да благодаря специално на един човек, без който аз нямаше да съм това, което съм сега - Дилян Илиев. Това е човекът, който ме привлече в първия отбор. Човекът, заради когото съм направил стъпки в професионалния футбол. Човекът, който отделяше от личното си време, за да можеше да се подобрявам. Човекът, който се застъпваше и вярваше в мен постоянно и безрезервно. Благодаря Ви за всичко, тренер!

Благодаря на всеки един съотборник, който ме е подкрепял и вярвал в мен, защото без вас това нямаше да е факт!

Благодаря на всички хора - съотборници за незабравимите спомени, емоции и моментите прекарани заедно!

Благодаря на всеки един научил ме на нещо ново и помогнал ми в тежки ситуации!

Благодаря на всеки един служител в този клуб, който се е грижел за нас под една или друга форма. 

Благодаря на моето семейство, че беше постоянно зад мен и не отстъпи нито крачка назад пред нищо! Благодаря им, че вярваха в мен и в това, че мога да успея! 

Благодаря на Ботев Пловдив, че ме срещна с хора - приятели за цял живот. 

Благодаря на Ботев Пловдив, че за тези 2 години ме направи част от толкова незабравими спомени и успехи за клуба. Откриването на новия стадион, спечелването на купата и дебют за любимия отбор! 

Не на последно място, благодаря на всички многобройни фенове за подкрепата към мен и целия отбор. 

Благодаря на Господ, че ме направи част от приключението Ботев Пловдив!

Едни невероятни и незабравими 10 години. 10 години спомени. 10 години помогнали ми да се изградя като човек и футболист. Ще продължавам да следя Ботев, защото Ботев е в сърцето ми. 

Винаги един от вас!

Благодаря ти, мой БотевЪ! 

Ботев…отбора на Пловдив!
Още по темата: общо новини по темата: 150
01.07.2024
01.07.2024
01.07.2024
01.07.2024
01.07.2024
01.07.2024
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Бяло-черното едноклетъчно, макар с нов профил, отново първо щом се появи новина за Гранда БОТЕВ. А дали момчето е "избягало", ще разбереш ако прочетеш статията. Но "чукча писател, чукча не читател"...
-1
 
 
И тоя хайванин избягаот катуна с 200. Браво, че се е осъзнал о време!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фенове на Ботев се сдобиха със собствен автобус
Интересно назначение! Дългогодишен служител на НАП започна работа в Ботев
Марибор със звезден трансфер! Взе халф за над 2 милиона
Легенда на Ботев: Мястото ни е в топ 3! Имаме сили да отстраним Марибор
Цветомир Найденов удари Ботев! Взе юношески национал, обяви го за "майстор"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: