От малък "жълто-черен" и на таз идея верен! Смъркалев се сбогува емоционално с Ботев

Автор: Тодор Благов
Коментари (2)
22:50 / 25.06.2024
5336
Юношата на Ботев (Пловдив) Стефан Смъркалев се сбогува емоционално с родния си клуб. Младият вратар осъществи престижен трансфер във Вердер Бремен.

С публикация в личния си профил в социалните мрежи пловдивчанинът докосна всяко "жълто-черно" сърце, като се обясни в любов на Ботев (Пловдив).

С този пост Смъркалев показа, че е сбъднал мечтата на едно гонещо топките дете да пази на стадион "Христо Ботев" пред "жълто-черната" публика.

Ето какво написа младият страж:

Не знам от къде да започна…трудно е…10 години…10 години здрав труд, лишения, допълнителна работа, себераздаване, емоции, спомени и всичко това в името на успеха. Години, които ме дариха с безценен опит.

Всичко започна сякаш на шега. Бях дете,  запалено по жълто-черната идея. Бях малко момче на 7 години, когато започнах в академията. Гонех топки и исках тениски. Бях на всеки мач, вървях по улиците, пеех песни, скачах и живеех с идеята Ботев Пловдив. Чаках с нетърпение всички Европейски вечери. Гледах как се вдигат купи и мечтаех да го направя и аз. Като дете, което растеше в жълто и черно имах мечта-един ден да съм на мястото на тези футболисти и да играя на този велик стадион, пред тези велики фенове за най-великия клуб в България. 

Февруари, 2022 - получих първата си възможност да тренирам с първия отбор. Там започна всичко. Тренирах 3 пъти в седмицата. След време започнах да тренирам постоянно. В началото беше странно, трудно, дори на моменти непознато. Нови съотборници и треньори. Свикнах, станах част от отбора и започнах да гледам по друг начин над нещата. 

Ноември, 2022 - направих първите си стъпки в мъжкия футбол. Мач за дублиращия отбор в “Б" група. Бях горд и радостен от възможността и благодарен на хората, доверили ми се!

Януари, 2023 - подписах първия си професионален договор с любимия клуб. 

Юни, 2023 - Чакан с нетърпение дебют за първия отбор. Една незабравима нощ, изпълнена с много емоции. Една сбъдната мечта за мен като дете, израснало из улиците на Пловдив. Записах мачове и за втория отбор с хора, с които сме израснали заедно. Като футболист на Ботев получих и първите си повиквателни за юношеския национален отбор. 

Май, 2024 - Дойде този дълго чакан от мен момент, а именно спечелването на Купата на България като играч на първия отбор. От трибуните до терена. Още една сбъдната мечта в моята скромна кариера до този момент. Втори мач в “А" група с повече опит и зрялост. 

И така след 10 години в любимия клуб е време да се разделим. Всяко нещо има начало и край и е време за ново предизвикателство по пътя към успеха. 

Тук е мястото да благодаря на всеки един човек - треньор, с който съм работил през всичките тези години и помогнал за моето развитие по един или друг начин. Има доста хора зад кулисите, без които нямаше да е същото. 

Сега е моментът да благодаря специално на един човек, без който аз нямаше да съм това, което съм сега - Дилян Илиев. Това е човекът, който ме привлече в първия отбор. Човекът, заради когото съм направил стъпки в професионалния футбол. Човекът, който отделяше от личното си време, за да можеше да се подобрявам. Човекът, който се застъпваше и вярваше в мен постоянно и безрезервно. Благодаря Ви за всичко, тренер!

Благодаря на всеки един съотборник, който ме е подкрепял и вярвал в мен, защото без вас това нямаше да е факт!

Благодаря на всички хора - съотборници за незабравимите спомени, емоции и моментите прекарани заедно!

Благодаря на всеки един научил ме на нещо ново и помогнал ми в тежки ситуации!

Благодаря на всеки един служител в този клуб, който се е грижел за нас под една или друга форма. 

Благодаря на моето семейство, че беше постоянно зад мен и не отстъпи нито крачка назад пред нищо! Благодаря им, че вярваха в мен и в това, че мога да успея! 

Благодаря на Ботев Пловдив, че ме срещна с хора - приятели за цял живот. 

Благодаря на Ботев Пловдив, че за тези 2 години ме направи част от толкова незабравими спомени и успехи за клуба. Откриването на новия стадион, спечелването на купата и дебют за любимия отбор! 

Не на последно място, благодаря на всички многобройни фенове за подкрепата към мен и целия отбор. 

Благодаря на Господ, че ме направи част от приключението Ботев Пловдив!

Едни невероятни и незабравими 10 години. 10 години спомени. 10 години помогнали ми да се изградя като човек и футболист. Ще продължавам да следя Ботев, защото Ботев е в сърцето ми. 

Винаги един от вас!

Благодаря ти, мой БотевЪ! 

Ботев…отбора на Пловдив!


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).