Избраха единодушно Георги Иванов за нов висок ръководен пост

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:27 / 26.06.2024
9517
Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов беше избран единодушно за нов член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет (БОК) на днешното Общо събрание на организацията.

Иванов замени в управителното тяло на БОК Георги Глушков, който беше освободен официално след негова молба, свързана с избирането му за служебен министър на спорта.

"На 17 април получихме уведомление от Георги Глушков с искане да бъде освободен от Изпълкома заради несъвместителност, свързана с избирането му за служебен министър на спорта. Според нашите правила това е конфликт на интереси и той не може да съвместява двете позиции. Затова уважихме решението", обясни председателстващата Общото събрание Здравка Йорданова.

Предложението за избирането на Иванов е на прездедателят на БОК Стефка Костадинова и е одобрено от Изпълнителното бюро на организацията.

От БОК беше изключена Българската федерация по шахмат, тъй като вече не е свързана със световната централа ФИДЕ и заради това не отговаря на изискванията на членство. Като индивидуални членове пък бяха изключени бившият волейболист Мартин Стоев и бившата състезателка по фигурно пързаляне Албена Денкова заради неучастие в три поредни Общи събрания без основателна причина.

В БОК пък бяха приети две нови национални федерации - по кикбокс и муай тай и по лакрос.

Общото събрание завърши с минута мълчание в памет на починалия по-рано през годината проф. Пюзант Касабян - един от основоположниците на бадминтона в България.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 23
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).