Официално: Ботев осъществи трансфер в Бундеслигата!

Автор: Тодор Благов
Коментари (2)
14:15 / 26.06.2024
4150
Ботев (Пловдив) осъществи много престижен трансфер. "Канарчетата" продадоха вратаря Стефан Смъркалев във Вердер Бремен, видя Plovdiv24.bg.

Младият страж, който е изцяло продукт на "жълто-черната" школа, бе представен официално от немския клуб.

Ето какво написаха от Вердер Бремен на официалния си сайт:

Вердер Бремен има ново попълнение. 17-годишният вратар Стефан Смъркалев преминава от носителя на Купата на България - Ботев Пловдив в Остердайх.

"Стефан Смъркалев е млад вратар, който има своите силни страни в защитата на вратата. Той е смел в пространството при центриране и все още показва потенциал в офанзивна игра. Преместването от България ще бъде промяна за Стефан. Ще му дадем достатъчно време да свикне с новия си дом“, казва Кристиан Фандер, главен треньор на вратарите, гледайки новото попълнение в U19.

"Преминаването към Вердер означава голяма промяна в живота ми. Директорите обаче ме накараха да почувствам, че това е точното място да продължа развитието си. Очаквам с нетърпение бъдещето ни заедно“, казва Стефан Смъркалев.

Стефан Смъркалев идва от юношеската формация на Ботев Пловдив, където високият 1.88 м вратар записа 12 мача във 2-ра лига на България за втория отбор на носителите на Купата на България.

Освен това Смъркалев беше на два пъти в титулярния състав на професионалния отбор в последния кръг на Първа лига на България. Има и общо пет участия за националния отбор на България U16 и U17, в които вратарят запази две сухи мрежи.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).