ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално: Футболист №1 на Локо за 2023 година вече струва 30 млн. евро
Автор: Стойчо Генов 16:34 / 27.06.2024Коментари (5)9945
© germanijak.hr
Примерът на Динко Хоркаш най-добре ще потвърди, че мечтите се реализират по заобиколен път. Детето на Динамо (Загреб), което потърси щастието си по балканските меридиани, ще бъде част от едно от най-силните 5 първенства в Европа - испанската Ла Лига. Хоркаш бе привлечен от Лас Палмас го привлече преди месец, но трансферът бе обявен официално преди два дни.

Така започва обширния си материал за бившия вратар на Локомотив Пловдив хърватското издание germanijak.hr.

Самият Хоркаш разказа пред медията доста интересни неща за това как се е стигнало до сделката и кога точно скаутите на Лас Палмас са го харесали.

"Съобщението беше отдавна чакано. Клубът имаше свой план кога ще го направи и някак си най-трудно ми беше да мълча през цялото това време. Най-близките ни знаеха“, каза Динко Хоркаш от родния си град Сисак, където ще остане още седмица. Той лети за Канарските острови следващата сряда.

Следват десет дни подготовка в Марбея, след което друг лагер в Англия. Началото на сезона е през август, а първият мач на Лас Палмас е срещу Севиля. Още в третия кръг тимът се изправя срещу шампиона Реал (Мадрид).

"Имаше интерес от дълго време, но не знаех много подробности, защото имах споразумение с моя агент Дарко Алегич да ме информира за всичко, когато има сериозна история. По-късно разбрах, че скаут на Лас Палмас ме е гледал в мача срещу ЦСКА-София, в който се представих много добре. Бях капитан и спасих дузпа при загуба с 0:2. Последва видео разговор, в който ми представиха плана и програмата и тяхната визия. В този момент знаех, че искам да бъда техен играч. Личните ми условия не бяха моят приоритет в момента, когато хората от клуба ми представиха проекта и как ме виждат в тази история“, разказва още бившият вратар на Локомотив Пловдив.

Хоркаш винаги е мечтал за Испания. Другата му мечта беше да играе за Динамо (Загреб), но така и не получи реален шанс на "Максимир".

"Предполагам, че трябваше да бъде така. Динамо винаги е бил моят клуб и най-голямата ми любов. Кой знае какво ще донесе времето, но не съжалявам, че трябваше да направя крачка назад, за да направя две напред", казва хърватският страж.

Припомняме, че Хоркаш имаше твърд договор с Динамо, който той разтрогна по собствена инициатива, за да получи възможност другаде. Отиде в Пловдив, за да подпише с Локомотив. Стана най-добрият вратар в българската лига и беше логично да продължи на по-високо ниво.

"Бях вече в Лас Палмас, възхитен съм от това как ме приеха. Клубът е добре организиран и няма какво друго да правиш, освен да тренираш и да играеш. Ето, от известно време съм в Хърватия, но цялата ми документация се води от хора от клуба. Когато имат нужда от нещо, просто се обаждат и бързо се договаряме", разказва новият вратар на Лас Палмас.

Заминава за Лас Палмас със съпругата си. В края на август семейството очаква ново бебе и Хоркаш иска да изживее този момент от живота.

"Всичко в живота ми се получи. Наистина съм щастлив и изпълнен със самочувствие, тръгвам към нови предизвикателства", казва откровено момчето, което винаги е било здраво стъпило на земята. Дори сега, когато е достигнал нива, за които някои могат само да мечтаят, той не го приема за даденост.

"Но това е само една нова възможност, едно предизвикателство за доказване. Никой не ти гарантира нищо в живота и трябва да се бориш за всичко. Влизам като първи вратар, но съм наясно, че трябва да го оправдая. Сега съм част от някакъв елит по отношение на лигата, ще се състезаваме с най-добрите играчи в света и съм доволен от възможността, която имам. Цял живот съм правил всичко стъпка по стъпка, така ще направя и сега. Никой нищо не ми е дал, всичко си заслужих и спечелих. Така и тази възможност", казва пред хърватската медия вратарят.

Според информация на germanijak.hr в новия договор на Динко Хоркаш е включена откупна клауза в размер на 30 милиона евро.

Националният отбор на Хърватия все още е в сферата на мечтите за него.

"Това е предизвикателство, което приемам с готовност. Наясно съм, че България беше извън радара, но сега съм там, където съм и всичко зависи от мен. Разчитам на себе си и това е най-добрият начин“, завърши Динко Хоркаш.
Още по темата: общо новини по темата: 71
28.06.2024
28.06.2024
28.06.2024
26.06.2024
26.06.2024
26.06.2024
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Злобата ще те убие.Хоркаш стана наистина вратар от класа в "Локомотив",но проблема е в т.н. ръководители,които не го дооцениха по-рано и не му е бил предложен по-дългосрочен договор.Желая му успех и той ще го постигне.
0
 
 
България беше извън радара ...??!! Явно не е било така , след като направи това развитие в кариерата си ...като цяло излезе просто момче, а защо не каза , че Локомотив ти подаде ръка в момент в който и топките не ти даваха да гониш...Динко , тъпо парче си , падна ми много в очите !!!
0
 
 
Тоя хърватин и той стана лъжлив циганин, като другите от аграра.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Спекулираше се, че може да премине на "Лаута", но подписа с друг Локомотив
Напусна "Лаута" и подписа с 10-и различен български отбор
Локо триумфира в международен турнир след 5 победи от 5 мача
Локо привлече френски нападател, играл в 3 английски отбора
Успешен неофициален дебют на Любо Пенев в Локомотив
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: